اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران|شیلات ایران|پرورش تیلاپیا

شیلات ایران,آبزیان,خوراک ماهی,میگو,تن,کنسرو,صید صیادی,صیدگاه ماهیگیری,دامپزشکی,سردآبی زینتی صدف مروارید,تیلاپیا,پرورش تیلاپیا

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران ,شیلات ایران,آبزیان,خوراک ماهی,میگو,تن,کنسرو,صید صیادی,صیدگاه ماهیگیری,دامپزشکی,سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی,تیلاپیا,پرورش تیلاپیا

چهار‌شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۷
Wednesday, January 23, 2019
نام ارغوان
نام خانوادگی گلباز
ایمیل: info@iranaqua.ir
متن سوال  
با عرض سلام من دو فرزند کوچک دارم همین مسئله باعث شده دغدغه زیادی داشته باشم در این مورد که چه نوع ماهی به اینها بدم. ماهی شمال و جنوب که گفته می شه به دلیلی الودگی آب دریا آلودگی داره. تیلاپیا هم که گفته می شه از چین وارد می شه و مشکل داره. بعد از تمام اینها رو آوردم به سالمون نروژی که گفتند وارداتیه. الان دوباره جایی خوندم که به ماهی قزل آلا رنگدانه نارنجی میدن و اینطوری می شه. سوال من اینه که از کجا تشخیص بدم رنگدانه خورده یا سالمون نروژی اصله. عده ای می گن اگه رنگ نارنجی پس داد یعنی رنگدانه خورده در حالیکه خیلی از مواد طبیعی مانند چغندر هم رنگ پس می ده. پس سردرگم شدم. حالا شما می تونید من رو راهنمایی کنید از کجا تشخیص بدم سالمون نروژی اصله. و با این چند سالی که به بچه ها فقط این نوع ماهی رو دادم چیکار کنم و از کجا بفهمم که کار غلط و خطرناکی در حق بچه ها نکردم. سوال آخرم اینکه که سالمون نروژی هایی که خریدم همگی به شدت بوی ماهی میده ولی ماهی قزل آلا اینطور نیست پس می شه نتیجه گرفت که اینها که خوردیم سالمون نروژی اصل بوده و آیا رنگدانه به هر نوع طبیعی یا تقلبی می تونه مزه ماهی را تغییر بده و به شدت بوی ضخم ماهی بده ( نمی دونم ضخم رو درست نوشتم یا نه شرمنده)/ خواهش می کنم راهنماییم کنید. اگه ماهی سالمی می شناسید بهم معرفی کنید

نام هادی
نام خانوادگی حسینی
ایمیل:
متن پاسخ  
سلام . اول اینکه ماهیهای دریایی جنوب و شمال ایران هیچکدام آلودگی نداشته و تمام اینگونه حرفها شایعاتی بی اساس است و درصورت بروز و یا وجود آلودگی مراتب توسط مراجع ذیصلاح اعلام و اطلاع رسانی میشود. دوم اینکه گفتید تیلاپیا چون از چین می آید مشکل داره متوجه منظورتان نشدم . ولی مراکز پرورش ماهی تیلاپیا در چین وجود دارد که برای تغذیه ماهیهای تیلاپیا از فاضلاب انسانی استفاده میکنند ولی مراکز پرورش تیلاپیای بهداشتی هم وجود دارد و طبق گفته مسئولین دامپزشکی ، تیلاپیای وارداتی از نظر بهداشتی کنترل میشود و مشکلی ندارد . البته عرض کنم چون نمیتوانم به کنترل مستمر مراجع بهداشتی اطمینان داشته باشم و از طرفی ثابت شده که متاسفانه برخی از تجار ایرانی برای سود بیشتر از محصولات درجه چندم چینی وارد کشور میکنند لذا خودم شخصا ترجیح میدهم از تیلاپیا استفاده نکنم . سوم چگونگی تشخیص سالمون نروژی را سئوال کردید که باید بگویم این ماهی هم پرورشی است و چون در اوزان بالا صید میشود لذا در مبدا بصورت فیله درآورده شده و مقصد ارسال میشود که به ایران بصورت فله وارد شده و در داخل کشور توسط شرکتهای توزیع کننده بسته بندی میشود . و نشانه دیگر آن گوشت پرتقالی رنگ آن است . چهارم در مورد رنگدانه سئوال کردید که باید بگویم بله همین قزل آلای معمولی با استفاده از جیره غذایی که حاوی رنگدانه است شبیه گوشت سالمون برنگ پرتقالی در می آید و بنام سالمون و یا سالموسالار فروخته میشود . ولی این رنگدانه منشا گیاه دریایی داشته و هیچگونه زیانی برای سلامتی انسان ندارد و در اروپا و تحت نظارت اتحادیه اروپا نیز این رنگدانه استفاده میشود . جهت اطلاع اینکه آن سالمون اصل که از نروژ وارد شده است هم با همین ماده و رنگدانه به رنگ پرتقالی در آمده . ولی مهم این است که این ماده مضر نیست بلکه به میزان فواید ماهی نیز می افزاید .

نام فرهاد
نام خانوادگی رجبی پور
ایمیل:
متن پاسخ  
با سللام در خصوص ماهی تیلاپیا به استحضار میرسانم استفاده از این جمله که : "از چین وارد میشه و مشکل داره" مبهم و غیر واقعی و در راستای تیلاپیا هراسی است. مجدد به استحضار میرسانم ماهی تیلاپیا یکی از مهمترین آبزیان پرورشی که بزودی از مقام دوم به نخستین گزینه ماهی پرورشی جهان ارتقاء خواهد یافت طبق توصیه ارگانهای معتبر جهانی از معدود اقلام خوراکی است که برای کودکان و زنان باردار و شیرده بشدت توصیه شده است

نام حمید رضا
نام خانوادگی مرادی
ایمیل:
متن پاسخ  
سلام جواب این سوال رو در قسمت ماهیان شمال و جنوب نمیتونم بدم چون ممکنه حکم تیر بنده صادر بشه. البته همین قدر بگم که عمر ماهی اینقدر نیست که میزان رسوب آلاینده ها در بدنش خیلی بالا بره که نگرانی برای مصرف انسانی داشته باشه ولی متاسفانه برخی مکان های صیادی ملاحظاتی دارند که بماند. و البته مصرف مداوم هم همین طور. امیدوارم روزی بالاخره مسوولین امر تصمیم بگیرند در این خصوص بدون ملاحظه و تعارف شفاف سازی کنند. در خصوص تیلاپیا و سایر گونه های وارداتی همین قدر بگم که شاید مطمئن ترین گزینه برای مصرف باشه و البته این ها همش بسته به برخی شرایط هست ولی خوب غالباً گون نهای پرورشی و صید اقیانوسی ماهی های سالمی هستند ولی در خصوص درصد گلیز یا یخ پوششی تقلب متاسفانه زیاده. در خصوص حواشی پرورش در فاضلاب و امگا 6 هم عرض شود همین گونه های گرمابی خود ما هم با کود حیوانی غنی سازی و پرورش صورت میگیره و ماهی به جیره غذایی خودش بشدت وابسته است و چون الان در سطح دنیا میزان استفاده از ترکیبات گیاهی بازای ترکیبات جانوری در غذای آبزیان بالا رفته قاعدتاً میزان امگا شش این ماهی کمی بیشتره که علم تغذیه میگه باید امگا 6 کمتر مصرف بشه ولی خوب اگر واقعاً میخواید رعایت کنید از فردا کلاً روغن رو بذارید کنار چون روغن ها رو اگر روش رو مطالعه بفرمایید یا حتی در تبلیغات تلویزیونی ببینید اصلاً به امگا شش اون تاکید و تبلیغ میکنن. 😐😳 من پیشنهاد میکنم در میان این همه امواج الکترومغناطیسی و روش های غلط زندگی و خورد و خوراک و جنگ اعصاب ها و آلودگی هوا و کودهای نیتراته و فشارهای عصبی و .... خیلی خودتون رو اذیت نکنید و به مصرف هفته ای دوبار ماهی تون از انواع فرآورده ها مثل کنسرو ماهی تون، ماهی قزل آلای تازه، ماهیان پرورشی گرمابی، میگو، فیله ماهیان جنوب به صورت منجمد و بسته بندی، فیله ماهیان وارداتی منجمد (تیلاپیا، هوکی، فلوندر و ...) ادامه بدید. قطعاً از موارد ذکر شده در بالا بیشتر ضرر ندارن

 
نام*
نام خانوادگی*
ایمیل
متن پاسخ
بازگشت