نظارت دامپزشکی کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز شروع شد

نظارت دامپزشکی کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز شروع شد

نظارت دامپزشکی کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز شروع شد

دوشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۰
Monday, October 18, 2021

نظارت دامپزشکی کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز شروع شد

۱۳۹۱/۱۲/۲۴

نظارت دامپزشکی کرمان بر مراکز عرضه ماهی قرمز شروع شد
باشگاه خبرنگارانِ کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر زهره محبان رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان این اداره کل با اشاره به اینکه در ایام منتهی به سال نو حمل و نقل ماهیان قرمز همچنین تراکم این ماهیان در آکواریم های برخی مراکز عرضه ماهیان زینتی افزایش می یابد افزود: حفظ سلامت آبزیان زینتی از جمله ماهیان قرمز نیز از اهداف اجرای این طرح می باشد.
دکتر محبان بیان داشت: حمل و نقل های خارج از ضابطه و بدون رعایت موازین بهداشتی و قرنطینه ایی می تواند باعث ابتلاء ماهیان به بیماریهای مختلف شود.
وی تصریح کرد: افزایش تعداد و تراکم ماهی قرمز در یک آکواریم همچنین عدم وجود هوادهی، فیلتراسیون، تغذیه و دمای مناسب نیز از عوامل مستعد کننده ابتلاء این آبزیان به انواع بیماریها می باشد.
رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان با اشاره به اینکه احتمال انتقال برخی بیماریها از ماهی قرمز به انسان وجود دارد گفت: بهتر است تمام افراد مخصوصاً کودکان و افراد سالخورده از دست زدن و تماس مستقیم دست با این ماهی‌ها اجتناب نمایند و در صورت لزوم پس از تماس، دست‌ها با آب و صابون شسته شود.
دکتر محبان اظهار داشت : یک ماهی سالم دارای پوستی براق و تحرک مناسب می باشد و همچنین چشم ها نباید به صورت فرورفته یا برآمده غیر طبیعی باشد.
وی افزود: از خرید ماهیان دارای لکه‌های سفید، خاکستری و یا قرمز اطراف دهان و روی بدن خودداری نمایید.
محبان نگهداری ماهی قرمز در یخچال را از اشتباهات رایج دانست و بیان داشت: نگهداری این ماهیان در مکانهایی که موادغذایی نگهداری می شود می تواند آلوده کننده این موادغذایی به عوامل بیماریزا باشد.
وی ضمن تاکید بر عدم خرید ماهی از افراد دوره گرد، دستفروشان و سایر مراکز غیرمجاز ادامه داد: ماهیان این مراکز به دلیل عدم رعایت شرایط و اصول بهداشتی از سلامت لازم برخوردار نیستند.
محبان با اشاره به اینکه ماهی قرمز می تواند تا 10 سال عمر نماید گفت: با مهیا نمودن شرایط لازم برای زندگی ماهی قرمز مانند دمای مناسب، آب سالم، اکسیژن کافی و سایر فاکتورهای مورد نیاز از مرگ زودرس این ماهیان جلوگیری کنیم



دیدگاه خود را بیان کنید