ماهی و سلامت

شیلات , آبزیان , ماهی , میگو , صید , صیادی , مزرعه , پرورش ماهی , صیدگاه , ماهیگیری , دامپزشک , متخصص , رستوران غذاهای دریایی , خدمات کارشناسی , گرمابی , سردآبی , کنسرو تن , زینتی , ماهیان زینتی , بچه ماهی , صدف , مروارید , لارو , کشتی , لنج , قایق , اسکله , موج شکن , اقیانوس , تالاب , دریا , دریاچه , خزر , خلیج فارس , دریای عمان , آبشار , سد , رودخانه , خاویار , ماهیان , بندر , خور , استخدام , کاریابی , بازارچه , دانشگاه , تکثیر و پرورش , تخم چشم زده , امگا 3 , تیلاپیا

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات

باربری چاپ کارت ویزیت
پنج‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵
Thursday, December 8, 2016

ماهی و سلامت

 

ماهی و سلامت

 

چرا باید ماهی بخوریم ؟
ماهي‌هاي مختلف ارزش تغذيه‌اي متفاوتي دارند؛ اما اين تفاوت، به قدري نيست که نتوان عدد و رقم واحدي براي مواد مغذي موجود در انواع ماهي‌ها اعلام کرد. مثلا هر فيله 122 گرمي ماهي، حاوي حدود 106 کيلوکالري انرژي، 8/0 گرم چربي، 2/0 گرم چربي اشباع، 4/0 گرم چربي غيراشباع، 50 گرم کلسترول، 38 ميلي‌گرم سديم، 478 ميلي‌گرم پتاسيم و 23 گرم پروتئين است. ضمن اينکه همين مقدار ماهي مي‌تواند حدود 1 درصد از نياز روزانه بدن به کلسيم، 5 درصد آهن، 25 درصد ويتامين 6B، 21 درصد ويتامين 12B و 9 درصد منيزيم موردنياز را تامين کند...

با اين مقدمه در ادامه به بررسي مهم‌ترين خواص ماهي مي‌پردازيم.

ماهي و سلامت مغز

يکي ديگر از فوايد مصرف ماهي و دريافت امگا3 موجود در آن، حفظ و ارتقاي سلامت مغز است. نتيجه تحقيقات فراوان و جامعي که در سراسر دنيا انجام شده است، نشان مي‌دهد امگا3 مي‌تواند باعث افزايش سطح سروتونين در مغز شود و به اين ترتيب، تاحد زيادي به پيشگيري از ابتلا و درمان بيماري افسردگي کمک کند. بد نيست بدانيد امگا3 موجود در ماهي، جزو مرغوب‌ترين انواع اسيدهاي چرب امگا3 است که دريافت آن به بهبود عملکرد مغز، کاهش احتمال ابتلا به آلزايمر، اسکيزوفرني و ضعف حافظه هم کمک مي‌کند. محققان معتقدند افرادي که ماهي و ميگو در رژيم‌غذايي آنها هميشه وجود دارد، بيشتر از ساير افراد قدرت خلاقيت، تمرکز و تفکر دارند. اين افراد به‌خوبي مي‌توانند در شرايط بحراني، تصميم‌هاي درست بگيرند چون مغزشان طي ساليان طولاني با امگا3 موجود در ماهي‌هاي مختلف، تقويت شده است. محققان فرانسوي هم به‌تازگي اعلام کرده‌اند افرادي که حداقل هفته‌اي يک بار ماهي مي‌خورند، ابتلا به زوال عقل و آلزايمر را تا حدود 7 سال به تعويق مي‌اندازند. در کل، اسيدهاي چرب چندزنجيره‌اي غيراشباع موجود در گوشت ماهي، باعث پيشگيري از آسيب سلول‌هاي مغزي مي‌شود و از همين طريق شانس ابتلا به آلزايمر کاهش مي‌يابد.

ماهي و سلامت قلب

ماهي يکي از کم‌کالري‌ترين و مرغوب‌ترين انواع پروتئين‌هاي حيواني است که چربي‌هاي خوب و پتاسيم نسبتا بالاي موجود در آن باعث شده متخصصان تغذيه و قلب و عروق، اين غذاي دريايي را يکي از بهترين خوراکي‌ها براي بيماران مبتلا به ناراحتي‌هاي قلبي و آنهايي که دوست دارند سلامت قلب و عروقشان را حفظ کنند، بدانند. محققان دانشگاه هاروارد مي‌گويند مصرف حداقل هفته‌اي 2 مرتبه (حدود 300 گرم) گوشت ماهي، خطر ابتلا به بيماري‌ها و حمله‌هاي قلبي را تا 3 برابر کاهش مي‌دهد. ضمن اينکه خوردن همين مقدار ماهي در طول هفته شانس مرگ‌ومير ناشي از ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي را هم تا حدود 36 درصد کاهش مي‌دهد. امگا3 موجود در ماهي باعث ايجاد انعطاف در عروق و پيشگيري از گرفتگي‌ رگ‌هاي خوني مي‌شود و به اين ترتيب، با بهبود عمل خونرساني و اکسيژن‌رساني به قلب، به حفظ بيشتر سلامت اين ارگان حياتي کمک مي‌کند.

ماهي و سلامت جنين

يکي از مهم‌ترين توصيه‌هاي تغذيه‌اي به مادران باردار و شيرده، اين است که حداقل هفته‌اي 2 بار ماهي‌هاي چرب و بدون جيوه بخورند. مصرف ماهي در دوران بارداري، شانس زايمان زودرس را کاهش مي‌دهد، جلوي تولد نوزاداني با وزن‌هاي پايين را مي‌گيرد و احتمال ابتلا به بيش‌‌فعالي را هم در بچه‌ها پايين مي‌آورد. اسيدهاي چرب امگا3 مي‌‌‌توانند به رشد بهتر سلول‌هاي مغزي جنين و افزايش ضريب هوشي او هم کمک کنند.

ماهي و سلامت پروستات

ماهي، يکي از خوراکي‌هاي خوب و مفيد براي آقايان محسوب مي‌شود. محققان سوئدي حدود 30 سال روي بيش از 6 هزار مرد اروپايي تحقيق کردند و درنهايت به اين نتيجه رسيدند که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آقاياني که به مصرف ماهي علاقه ندارند، 2 تا 3 برابر بيشتر از آقاياني است که حداقل هفته‌اي يک بار ماهي مي‌خورند. اين محققان اعلام کردند سلنيوم فراوان موجود در ماهي هم مي‌تواند با سلول‌هاي سرطاني در پروستات بجنگد و باعث پيشگيري از رشد آنها و پيشرفت بيماري شود.

ماهي و سلامت عمومي

پژوهشگران دانشگاه هاروارد مي‌گويند مواد مغذي موجود در ماهي به‌قدري زياد و باکيفيت است که اگر هفته‌اي 2 مرتبه آن را در برنامه غذايي‌تان قرار دهيد، شانس مرگ‌ومير ناشي از ابتلا به سرطان يا بيماري‌هاي التهابي مانند آرتريت روماتوييد را تاحدود 17 درصد در خودتان کم مي‌کنيد. ضمن اينکه مصرف ماهي مي‌تواند باعث تنظيم فشار خون و پيشگيري از گرفتگي عروق هم بشود و به اين ترتيب، شانس بروز سکته مغزي در افراد مستعد پايين مي‌آيد. برخي از متخصصان پوست هم معتقدند امگا3 موجود در ماهي مي‌تواند به حفظ نرمي و لطافت پوست نيز کمک کند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی لنج قایق دکترمهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزراستخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارFisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian golf

فیلمهای جالب شیلاتی خود را جهت درج در این قسمت ایمیل فرمایید