ماهی قرمز؛ خوب یا بد؟

شیلات , آبزیان , ماهی , میگو , صید , صیادی , مزرعه , پرورش ماهی , صیدگاه , ماهیگیری , دامپزشک , متخصصین شیلاتی , رستوران غذاهای دریایی , خدمات کارشناسی , گرمابی , سردآبی , کنسرو تن , زینتی , ماهیان زینتی , بچه ماهی , صدف , مروارید , لارو , کشتی , لنج , قایق , اسکله , موج شکن , اقیانوس , تالاب , دریا , دریاچه , خزر , خلیج فارس , دریای عمان , آبشار , سد , رودخانه , خاویار , ماهیان , بندر , خور , استخدام , کاریابی , بازارچه , دانشگاه , تکثیر و پرورش , تخم چشم زده , امگا 3 , تیلاپیا

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

باربری چاپ کارت ویزیت
یک‌شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵
Sunday, December 4, 2016

ماهی قرمز؛ خوب یا بد؟

 

ماهی قرمز؛ خوب یا بد؟

 

ماهی قرمز؛ خوب یا بد؟


یک پژوهشگر مازندرانی دریافته است، برخلاف شایعاتی که درباره انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان وجود دارد، بیماری مشترک میان این موجود و انسان بسیار کم و بدون ضرر است.
به گزارش ایسنا مازندران، ۳۰ سال اخیر با روی کار‌آمدن تجهیزات آکواریوم در ایران مردم به سمت پرورش ماهی‌های زینتی و استفاده از آن‌ها در خانه و محل‌های کار روی آوردند.
البته در حدود ۲ هزار سال پیش از ماهی‌ها به عنوان موجودی زینتی در کشور چین استفاده می‌شد و از گذشته‌های دور ایرانی‌ها در حوض خانه ماهی‌های کوچک قرمز نگهداری می کردند.
احمد نصرتی موفق در این باره می گوید: استفاده از ماهی زینتی به صورت امروزی در دنیا سابقه طولانی ندارد،با توجه به اینکه ماهی دارای آلودگی و بوی خاصی نیست و مانند حیوانات خانگی اذیت نمی کند بنابراین با افزایش جمعیت شهری و آلودگی هوا، استفاده از آن در منازل و محل کار بیشتر می شود.
این دکترای رشته شیلات که در زمینه غذای ماهی‌های زینتی و چگونگی پرورش آن در حال تحقیق است، اضافه می کند: در حال حاضر ۲۰۰ گونه ماهی زینتی در ایران وجود دارد که ۴۰ درصد داخل کشور تولید می شود.
این پژوهشگر با بیان اینکه ماهی موجود بی‌آزاری است که به مدت یک هفته یا بیشتر بدون رسیدگی خاصی در منزل می ماند، افزود: معمولا از ماهی زینتی در اماکن عمومی برای زیبا کردن و ترسیم چهره طبیعت در نگاه رهگذران استفاده می شود.
این پژوهشگر با بیان اینکه ماهی زینتی با گیاه تغذیه می کند، گفت: امکان کاشت گیاهان در حیاط کوچک منزل وجود دارد، علاوه براین از انواع میوه و سبزیجات پخته شده که سبب خوش رنگی و سلامتی ماهی ها می شود یا غذاهای آماده تجاری هم در کنار غذای طبیعی می توانیم استفاده کنیم.
نصرتی قیمت ماهی‌های زینتی را از دانه‌ای هزار تومان تا یک الی چندمیلیون برای کمیاب ترین آن‌ها عنوان کرد و افزود: هزینه تهیه آکواریوم یک متری هم ۲۰۰ هزار تومان تمام می شود.
وی با بیان اینکه ۷۰ الی ۸۰ درصد زیبایی ماهی زینتی در نوع رنگ آن است، اضافه کرد: خریداران در زمان انتخاب ماهی صرفا به زیبایی آن نگاه نکنند و برای تشخیص سالم بودن ماهی ببینند با حرکت دست به سمت آن‌ها می آید یا خیر.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه پس از خرید هر نوع ماهی باید به مدت یک هفته در قرنطینه نگه داریم، می گوید: پس از گذران این مدت می توانیم در درون آکواریوم کنار ماهی‌های دیگر قرار دهیم.
نصرتی با بیان اینکه بی تجربگی خریداران در نگه‌داری ماهی قرمز سبب بیماری این موجود می‌شود، می افزاید: برخی از افراد ماهی را در یخچال می گذارند، البته کاهش دما سبب جلوگیری از بیماری می شود ولی عملا به خواب زمستانی فرو می رود.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه ماهی پس از به خواب رفتن چربی خود را مصرف می کند و در نهایت می میرد، ادامه می دهد: اگر ماهی با سیستم هوادهی مناسب در آکواریوم باشد، حتی تا ۱۰ الی ۲۰ سال هم عمر می کند.
وی بیان می کند: ماهی هم مثل موجودات دیگر به آب و هوای سالم احتیاج داد و اگر روزهای عید در تنگ های کوچک می گذاریم، پس ازآن در آکواریوم نگهداری کنیم.
این دکترای رشته شیلات با اشاره به اینکه ماهی قرمز دارای بیماری است، اضافه می کند: با توجه به اینکه ماهی قرمز نسبت به بیماری مقاوم است، انتقال دهنده میکروب به ماهی های ضعیف دیگر است.
وی می افزاید: برخلاف شایعاتی که درباره انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان وجود دارد، بیماری مشترک میان این موجود و انسان بسیار کم و بدون ضرر است.

منبع : ایسنا
 

 

فیلمهای جالب شیلاتی خود را جهت درج در این قسمت ایمیل فرمایید