یک کارشناس تغذیه مصرف ماهی و فرآوردههای دریایی را در کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی اثرگذار دانست.
علی اشرف رشیدی ، ماهی را سرشار از اسیدهای چرب مفید دانست و افزود: ماهی و فرآوردههای آبزی حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب غیراشباع با نام امگا3 هستند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه در منابع علمی از اسید چرب امگا 3 به عنوان دوستدار قلب یاد میشود، افزود: مصرف این ماده در رژیم غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
رشیدی بهترین نوع ماهی را ماهیان دریایی دانست و گفت: این نوع ماهیها حاوی مقادیر بیشتری از املاح هستند.
وی افزود: اگرچه میزان املاح و مواد مغذی ماهیان دریایی بیشتر از ماهیان پرورشی است، اما مصرف ماهیان پرورشی نیز ازحیث برخورداری از مواد مفید برای سلامتی از اهمیت زیادی برخوردار است.
رشیدی با بیان اینکه سازمانهای جهانی مصرف دو بار در هفته ماهی و سایر فرآوردههای آبزی را توصیه میکنند، به خانوادهها توصیه کرد: حتما دو بار در هفته ماهی را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
این صاحبنظر عرصه تغذیه در ادامه با بیان اینکه از گذشتههای دور مصرف ماهی در بین مردم استان کرمانشاه به دلیل دوری از دریا کمتر از سایر نقاط کشور بوده است، گفت: مصرف ماهی میتواند تضمین کننده سلامت انسان باشد.
رشیدی سپس با بیان اینکه بر اساس آمارهای جهانی بیماریهای قلبی یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا هستد، گفت: در کشور ما نیز میزان مرگ در اثر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی رقم بالایی است و به نظر میرسد با افزایش مصرف آبزیان میتوان تا حد زیادی از ابتلا به این بیماریها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: مصرف ماهی و سایر فرآوردههای آبزی همچنین میتواند در کاهش ابتلای افراد به فشار خون، گرفتگی عروق و... موثر باشد. ضمن اینکه مصرف ماهی میتواند در کاهش میزان بروز سکتهها نیز نقش داشته باشد.
رشیدی در پایان شیوه طبخ ماهی و آبزیان را از اهمیت خاصی برخوردار دانست و گفت: ماهی و آبزیان نباید در مقادیر زیادی روغن سرخ شوند، چراکه با سرخ کردن ماهی در روغن زیاد ترکیب چربیهای مفید آنها دچار تغییر میشود.
منبع : خبرگزاری ایسنا
|