موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر

iranaqua، ایران آکوا ، شیلات , آبزیان , ماهی , میگو , صید , صیادی , مزرعه , پرورش ماهی , صیدگاه , ماهیگیری , دامپزشک , متخصصین شیلاتی , رستوران غذاهای دریایی , خدمات کارشناسی , گرمابی , سردآبی , کنسرو تن , زینتی , ماهیان زینتی , بچه ماهی , صدف , مروارید , لارو , کشتی , لنج , قایق , اسکله , موج شکن , اقیانوس , تالاب , دریا , دریاچه , خزر , خلیج فارس , دریای عمان , آبشار , سد , رودخانه , خاویار , ماهیان , بندر , خور , استخدام , کاریابی , بازارچه , دانشگاه , تکثیر و پرورش , تخم چشم زده , امگا 3 , تیلاپیا

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران ، ایران آکوا ، iranaqua

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر

معرفی مؤسسه

ضرورت و اهمیت‌:

ماهیان‌ خاویاری‌ یکی‌ از با ارزش‌ترین‌ ماهیان‌ جهان‌ می‌باشند که‌ فقط در نیمکره‌ شمالی‌ پراکنش‌ دارند.در حال‌ حاضر، 27 گونه‌ ماهی‌ خاویاری‌ در دنیا وجود دارد که‌ 6 گونه‌ آن‌ در دریای‌ خزر ورودخانه‌های‌ منتهی‌ به‌ آن‌ زیست‌ نموده‌ و 90 درصد خاویار جهان‌ را تأمین‌ می‌نمایند. بر اساس‌آمار و نتایج‌ تحقیقاتی‌، ذخایر بسیاری‌ از ماهیان‌ خاویاری‌ در دنیا در حال‌ انقراض‌ می‌باشد. همچنین‌میزان‌ صید ماهیان‌ خاویاری‌ در سال های‌ اخیر در دریای‌ خزر رو به‌ کاهش‌ نهاده‌ که‌ عوامل‌ متعددی‌ از جمله:

1- صید بیش‌ از حد مجاز، افزایش صید بی رویه و صید غیرقانونی‌ و توسعه روز افزون قاچاق‌.

2- ایجاد سد و پل بر روی‌ رودخانه‌های‌ مهم‌ حوضه‌ دریای‌ خزر.

3- تخریب‌ محل‌های‌ تخمریزی‌ طبیعی بر اثر فرسایش‌ حوضه‌های‌ آبخیز رودخانه‌ها و برداشت‌ غیر اصولی‌شن‌ و ماسه‌ از بستر آنها.

4- آلودگی‌های‌ محیط زیست‌ این‌ ماهیان‌ از طریق انواع فاضلابهای‌ شهری‌، صنعتی‌، کشاورزی‌، آلودگی‌های‌ نفتی‌ و....

برای‌ حفظ هرچه‌ بیشتر این‌ گونه‌های‌ با ارزش‌ و بهره‌برداری‌ اصولی‌ از آنها، راه‌اندازی‌ و تأسیس‌مؤسسه‌ تحقیقاتی‌ در سطح‌ ملی‌ و بین‌المللی‌ احساس‌ می‌شد که‌ با عنایت‌ و حمایت‌ مسئولین‌ محترم‌جمهوری‌ اسلامی‌ و بخصوص‌ شرکت‌ سهامی‌ شیلات‌ ایران‌ اقدام‌ به‌ تأسیس‌ مؤسسه‌ تحقیقات‌بین‌المللی‌ تاس‌ماهیان‌ دریای‌ خزر گردید. لایحه‌ تأسیس‌ این‌ مؤسسه‌ در جلسه‌ علنی‌ مجلس‌ شورای‌اسلامی‌ در مورخه‌ 15/7/76 به‌ تصویب‌ رسید.

در هر حال‌، حفاظت‌ از ذخایر تاس‌ماهیان‌ با قدمت‌ تاریخی‌250 میلیون‌ ساله‌ بعنوان “ فسیل‌ زنده‌” یک‌ وظیفه‌ ملی‌، علمی‌ تلقی‌ می‌گردد و نیاز به‌ حمایت همه مسئولین و دست اندرکاران و همچنین تلاش‌ و همکاری‌ تمامی ‌آحاد مردم‌ به‌ ویژه‌ علاقمندان‌ به‌ منابع‌ ملی‌ و حفظ محیط زیست‌ دارد تا شاهد شکوفایی‌ و توسعه‌ هرچه‌ بیشتر اقتصاد کشور در آینده‌ نزدیک‌ باشیم‌.

اهداف:

هدف‌ اصلی‌ انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری ، حفاظت‌ از ذخایر ژنتیکی تاسماهیان دریای خزر و بهره‌برداری‌ پایدار از آنها و همچنین ایجاد بستر لازم‌ برای‌ معرفی توانمندی های علمی کشور در زمینه تاس ماهیان از طریق همکاری ها و هماهنگی های‌ مؤثر ملی‌ ، منطقه ای و بین‌المللی‌ و تاسیس مرکز مرجع‌ تاس‌ماهیان جهان
(World Sturgeon Reference Center) با اجرای‌ پروژه‌های‌ تحقیقاتی‌ کاربردی و تشکیل بانک اطلاعات تاس ماهیان براساس‌ خط مشی‌ کلی‌ ذیل‌ می‌باشد:

1- مطالعه‌ بوم‌شناسی‌ و ساختار زیستی‌ تاس‌ماهیان‌ در شرایط طبیعی‌ و محیط های‌ پرورشی‌.

2- مطالعه‌ در زمینه‌ تکثیر مصنوعی‌ ماهیان‌ خاویاری‌ و بازسازی‌ ذخایر.

3- ارزیابی‌ ذخایر و تکنولوژی‌ صید تاس‌ماهیان‌ دریای‌ خزر.

4- مطالعات‌ فیزیولوژیک‌ و بیوشیمیایی‌ تاس‌ماهیان‌ دریای‌ خزر.

5- مطالعات‌ ژنتیکی‌، اصلاح‌ نژاد و بیوتکنولوژی‌ تاس‌ماهیان‌.

6- بررسی‌ بیوتکنیک‌ پرورش‌ ماهیان‌ خاویاری‌ در آبهای‌ داخلی‌ و اراضی‌ با آب‌ لب‌شور ساحلی‌ دریای‌خزر.

7- مطالعه‌ فاکتورهای‌ فیزیکی‌ و شیمیایی‌ آب‌ و همچنین‌ مواد آلاینده‌ زیستگاه های‌ طبیعی‌ تاس‌ماهیان‌.

8- مطالعه‌ در زمینه‌ تکنولوژی‌ فرآورده‌های‌ انواع‌ تاس‌ماهیان‌.

9- مطالعه‌ انواع‌ بیماری های‌ تاس‌ماهیان‌، راه های‌ پیشگیری‌ و درمان‌ آن‌.

10- همکاری‌ با سازمان های‌ بین‌المللی‌ برای‌ حفظ ذخایر ارزشمند ماهیان‌ خاویاری‌ دریای‌ خزر و سایرگونه‌های‌ تاس‌ماهیان‌ در حال‌ انقراض‌ در سطح‌ جهان‌.

11- مبادله‌ اطلاعات‌ علمی‌ و فنی‌، تبادل‌ کارشناس‌ با سایر مؤسسات‌ تحقیقاتی‌ و دانشگاه های‌ داخلی‌ وخارجی‌.

12- اجرای‌ دوره‌های‌ آموزشی‌ کوتاه‌ و بلند مدت‌ در داخل‌ و خارج‌ از کشور در مقاطع‌ مختلف‌ تحصیلی‌.

13- برگزاری‌ و شرکت‌ در کنفرانس های‌ داخلی‌ و بین‌المللی‌ در تمام‌ زمینه‌های‌ علمی‌ مرتبط با ماهیان‌خاویاری‌.

معرفی‌ بخش ها ، گروه ها و آزمایشگاه های‌ تحقیقاتی‌ مؤسسه :

1- بخش مدیریت ذخایر

- گروه مدیریت ذخایر ماهیان خاویاری

- گروه بازسازی ذخایر و فناوری صید

2- بخش اکولوژی (بوم شناسی)

- گروه تحقیقات زیستی

- گروه شیمی ، فیزیک و آلاینده ‏های اکوسیستم‏ های آبی

3- بخش آبزی پروری

- گروه تکثیر و پرورش

- گروه تغذیه

4- بخش فیزیولوژی و بیوشیمی

- گروه فیزیولوژی

- گروه بیوشیمی

5- بخش ژنتیک و فن‏آوری زیستی

- گروه مهندسی ژنتیک

- گروه ژنتیک مولکولی

6- بخش بهداشت و بیماری ها

- گروه انگل شناسی

- گروه میکروب‏شناسی

7- بخش تکنولوژی فرآورده‏ ها

- گروه عمل ‏آوری

- گروه شیمی مواد ‎غذایی و کنترل کیفی

8- بخش‌ اطلاعات‌ علمی‌

http://www.sturgeon.ir/portal.aspx?tabid=109