پایگاه اینترنتی ایران آکوا

گزارشها

گزارشها

گزارشها

توسعه زیرساخت‌های پرورش آبزیان در سواحل ‌سراسر کشور

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در راستای افزایش تولید زیرساخت‌های پرورش آبزیان در سواحل ‌سراسر کشور توسعه می‌یابد.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

صید۶۵۰میلیون دلاری شیلات از دریا

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌گویند افزایش تولید و ارزآوری محصولات شیلاتی در کنار توسعه عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری و خودکفایی در تولید برخی محصولات اساسی کشاورزی در صدر برنامه‌های محمد علی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی قرار دارد؛ به‌طوری که این صنعت توانسته طی سالیان اخیر به یکی از پردرآمدترین صنایع غذایی کشورمان تبدیل شود و به نظر می‌رسد با توجه به برنامه‌های کشور برای توسعه اقتصاد دریامحور در سالیان آینده نیز شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت باشیم.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

گلایه امام جمعه و اعتراض مردم سیریک هرمزگان به راه‌اندازی آب‌شیرین کن ۲ میلیون متر مکعبی برای انتقال آب به اصفهان

اعتراض اهالی چند روستا در شهرستان سیریک به راه‌اندازی آب‌شیرین کن ۲ میلیون متر مکعبی برای انتقال آب دریا به اصفهان، همچنان بی‌پاسخ مانده است. اهالی روستای کناردان، بنداران و زیارت روز جمعه ۳۱ فروردین ماه بار دیگر نارضایتی خود را از محل جانمایی پروژه آب‌شیرین‌کن اصفهان با شعارهایی، چون «آب اصفهان به قیمت جان سیریک» اعلام کردند. اهالی می‌گویند که با انتقال آب مسئله‌ای ندارند، اما جانمایی این آب‌شیرین کن در نزدیکی روستاها، اشتغال آن‌ها یعنی صید و صیادی را به موجب حجم پساب آب شیرین‌کن تحت تاثیر قرار خواهد داد و همچنین به دلیل افزایش شوری آب موجب تعطیلی حداقل ۱۶ مراکز تکثیر و پرورش میگو در این منطقه می‌شود. قیصری عضو شورای روستای کناردان سیریک گفت: «این پروژه در فاصله ۱۲ کیلومتری شهرستان سیریک و در حد فاصل روستا‌های کناردان-بُنداران و روستای زیارت قرار گرفته است. این پروژه اشتغال مردم سیریک را نشانه گرفته است. شغل اصلی این اهالی صید و صیادی است. پساب این آب شیرین کن تمام زیست‌دریایی این منطقه را از بین می‌برد و باعث نابودی اشتغال مردم و از بین رفتن روستا می‌شود».


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

پرورش دهنده ماهیان زینتی در همدان موفق به صرفه جویی ۹۰ درصدی آب شد

پرورش دهنده مبتکر ماهیان زینتی در همدان توانسته با روش جدید تصفیه آب از طریق بیولوژیکی که به تایید جهاد کشاورزی نیز رسیده، ۹۰ درصد در مصرف آب و ۷۰ درصد در انرژی صرفه جویی کند، ضمن اینکه این روش به پیشگیری از ابتلای ماهی ها به بیماری ها نیز کمک کرده است.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

تالاب میقان آب می رود

تالاب‌ها اکوسیستم‌های حساسی هستند که اگر به صورت پایدار مدیریت و حفاظت نشوند، مشکلات زیادی برای طبیعت و انسان به وجود می‌آید که گرد و غبار و تهدید سلامت انسان، معضلات اقتصادی- اجتماعی و از بین رفتن زیستگاه پرندگان آبزی و کنار آبزی برخی از این مشکلات است.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

پرورش‌دهندگان میگو در گمیشان: آب می خواهیم

جمعی از پرورش‌دهندگان میگوی مجتمع چهار هزار هکتاری گمیشان واقع در شمال غرب استان گلستان با یادآوری ضرورت برخورداری از منابع آبی پایدار برای تولید این محصول آبزی تاکید کردند: تامین آب برای پرورش میگو در این مجتمع نیازمند سرمایه‌گذاری زیربنایی و ایجاد سامانه آبگیر از دریای خزر است.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

دریا، بازار مشاغل را غافلگیر کرد

بقایای ماهی را می‌توان به منابع ارزشمند تبدیل کرد زیرا می‌تواند کمبود مواد خام را جبران کند و سلامت ما را بهبود بخشد.


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

شناسایی ۱۶۰ پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر در کشور

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حجم زیاد سم‌پاشی برای حفاظت از محصولات کشاورزی می‌تواند بر جمعیت حشرات تاثیر منفی بگذارد و در نهایت پرندگان مهاجر را متضرر کند


۲۶ / ۲ / ۱۴۰۳

دُر یتیم خلیج فارس در صدف فراموشی

صید مروارید از مشاغل سنتی و قدیمی جزیره خارگ محسوب می‌شود که با وجود داشتن مشتری‌های جهانی، این شغل مهم به دست فراموشی سپرده شده است.


۲۱ / ۲ / ۱۴۰۳

قیمت ماهی در بندرانزلی چطور محاسبه می‌شود ؟

رئیس اتحادیه صنف ماهی‌فروشان شهرستان بندرانزلی در خصوص نحوه تعیین قیمت ماهی تاکید کرد: قیمت ماهی در بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. در روزهای آخر صید که فراوانی ماهی را شاهد بودیم قیمت‌ها پایین‌تر بود ولی حالا که فصل صید تمام شده، قیمت نیز افزایش پیدا می‌کند.


۲۱ / ۲ / ۱۴۰۳

اجرا طرح‌های پرورش ماهی در روستاهای ساحلی استان بوشهر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به تدوین برنامه اجرا پرورش ماهی در قفس ویژه روستاییان ساحلی استان بوشهر گفت: ۴۴ روستای استان در کنار ساحل خلیج‌فارس قرار دارد که قابلیت پرورش آبزیان دارند


۲۱ / ۲ / ۱۴۰۳

هامون تشنه ماند، روستاها از جمعیت خالی شده‌اند و صیادی و کشاورزی از بین رفته است

اظهارنظر اخیر علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط‌زیست، درباره آبگیری تالاب هامون بعد از بارش‌های شدید در حوضه آبریز افغانستان آنقدر بحث‌برانگیز بود که بلافاصله هم رسانه‌های محلی به آن واکنش نشان دادند، هم نمایندگان استان سیستان و بلوچستان. او در حاشیه جلسه هیئت‌دولت هفته گذشته گفته بود: «با توجه به هماهنگی‌هایی که با هیئت‌حاکمه افغانستان درباره حقابه هیرمند داشته‌ایم، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب رهاسازی آب صورت گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است.»


۱۷ / ۲ / ۱۴۰۳
گزارشها ویژه

پرندگان نادر در تالاب کانی‌برازان مهاباد لانه‌سازی کردند

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: کارشناسان این اداره در پایش های خود از پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی برازان این شهرستان، لانه‌سازی پرنده‌های نادر و در حال انقراض آبزی و کنارآبزی نظیر اردک سرحنایی و اردک تاج‌دار را مشاهده کردند.


۱۷ / ۲ / ۱۴۰۳

افزایش دو برابری سطح تولید بچه ماهی در مرکز سیاهکل

افزایش دو برابری سطح تولید بچه ماهی در مرکز سیاهکل . این مرکز نیازمند 20 میلیارد تومان اعتبار است /استمرار شغل صیادی و حیات ماهیان ارزشمند خزر منوط به تولید بچه ماهیان در مراکز بازسازی ذخایر شیلات است.


۱۵ / ۲ / ۱۴۰۳

122هزار تن آلودگی نفتی در دریای خزر

7میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال 1391میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را بیش از 122هزار تن در سال اعلام کرده است؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک 5کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد.


۱۲ / ۲ / ۱۴۰۳
تعداد رکورد : 1564