همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
گزارشها
چند و چون مرگ دستهجمعی ماهیها در رودخانه مهاباد
کاهش آب رودخانه مهاباد در مناطق بالادست و خشک شدن برخی قسمت های این رودخانه باعث محصور شدن ماهیها و تلف شدن آنها شده است.
۲۵ / ۵ / ۱۴۰۳
فرار ماهیها از مناطق تخمریزی: تهدیدی جدی برای بقا
جمعیتهای ماهی سنگسر دمچهارگوش (Squaretail Grouper) با آیندهای نامشخص روبهرو هستند زیرا تحقیقات جدید نشان میدهد که ماهیگیری که مناطق تخمریزی آنها را هدف قرار میدهد، باعث میشود که نرها در دورههای کوتاه جفتگیری خود بارها از قلمروهایشان فرار کنند.
۲۱ / ۵ / ۱۴۰۳
۳۰ رود منتهی به خزر قبل از رسیدن به دریا محو میشوند
به اعتقاد محقق پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی اکوسیستم دریایی خزر در گذشته در تراز بالا و در تراز پایین پایداری نسبی خود را نشان داده است و اکنون برخی فعالیتهای انسانی مانند صید و شکار بی رویه و تغییر در رودخانهها، مانع اصلی در بازیابی اکوسیستم در دریای خزر است و با ادامه وضعیت کنونی محیط دریای خزر به نقطه بدون بازگشت خواهد رسید.
۲۱ / ۵ / ۱۴۰۳
آغوش باز آبهای ارس به روی میگوهای مینیاتوری
سال ها قبل زنگ خطر نابودی شاه میگوی آبهای شیرین در رودخانه ارس در شمال غرب کشور در اثر صید بی رویه به صدا درآمد و این موضوع موجب نگرانی کارشناسان این حوزه شد و متخصصان برآن شدند تا راهی برای نجات سلطان ارس پیدا کنند.
۲۱ / ۵ / ۱۴۰۳
بازگشت هیولای صید ترال به خلیج فارس
این روزها صیادان فعال در عرصه صید و صیادی در هرمزگان در نگرانی بازگشت کابوس صید ترال بهسر میبرند؛ زیرا که شنیدهها حاکی از تلاشهای سازمان شیلات برای بازگشت این صید آبزیانسوز به دریاست.
۲۱ / ۵ / ۱۴۰۳
بزرگترین پروتئین طبیعت و مسئول کشتار دسته جمعی ماهیها
دانشمندان بزرگترین پروتئین شناخته شده در زیست شناسی را در سلولی از «جلبک طلایی» کردهاند.
۲۰ / ۵ / ۱۴۰۳
بررسی مشکلات صیادان بوشهری
با آغاز فصل صید میگو، صیادان بوشهری به بیان مشکلات و دغدغه های خود پرداختند.
۲۰ / ۵ / ۱۴۰۳
کاهش تراز "دریای خزر"؛ تغییر اقلیم و سدسازی مقصرند
دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان، میان کشورهای آذربایجان، قزاقستان، ایران، روسیه و ترکمنستان تقسیم شده است. این دریا نقشی کلیدی در اقتصاد این کشورها ایفا میکند و برای آنها از راه استخراج نفت و گاز، صنایع ماهیگیری، کشاورزی و گردشگری تولید ثروت کرده است.
۱۹ / ۵ / ۱۴۰۳
تلاش محیط زیست کردستان حفاظت از تالاب بین المللی زریوار است
مدیرکل محیط زیست استان کردستان گفت: تالاب بین المللی زریوار مریوان دارای تنوع گیاهی، آبزیان و پرندگان است و تلاش محیط زیست حفظ این سرمایه ملی است.
۱۷ / ۵ / ۱۴۰۳
شیلات ایران در مسیر تحول و نوآوری
طی سال گذشته، سازمان شیلات ایران یکی از پر خبرترین سازمان های دولتی بود که قصد داشت با انتشار اخبار تولید در زمینه های مختلف پرورش ماهی در آب های داخلی و در قفس های نصب و راه اندازی شده آبهای ساحلی، همچنین گسترش صید و صیادی در آبهای آزاد، پابه پای سایر مواد پروتئینی غیر شیلاتی، آرامشی در بازار عرضه فراورده های آبزی پروری به عنوان یک غذای سالم ایجاد کند و گامی در جهت موضوع راهبردی امنیت غذایی بردارد.
۱۶ / ۵ / ۱۴۰۳
بندر آستارا دیگر اقتصادی نیست
حسین یونسی خامسی مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان بیان داشته است که سال گذشته لایروبی بندر آستارا پس از ۱۳ سال توسط سازمان بنادر و دریانوردی گیلان انجام و به شرکت بهره بردار (شرکت کاوه) واگذار شد. طبق قرارداد، شرکت کاوه باید به عنوان پیمانکار مسئولیت نگهداری و متعاقب لایروبی بندر را بر عهده بگیرد. به نظر میرسد این شرکت علاقهمند به انجام این وظیفه نبوده و به دنبال بهانهای برای اجتناب از انجام آن است. بر اساس توضیحات ارایه شده و با توجه به رسوب پذیری مکرر، بندر آستارا یک بندر اقتصادی نیست. متاسفانه تغییر کاربری این بندر از صیادی به تجاری با فشار سیاسی نمایندگان مجلس انجام شد و در حال حاضر با مشکل رسوب گذاری و کاهش عمق پی در پی مواجه است. پس از تصمیم هیات دولت در سال ۱۳۸۶ به سازمان بنادر و دریانوردی واگذار شد و سپس در سال ۱۳۸۸ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد تا امکان مشارکت در مبادلات دریای خزر به ویژه فراهم شود. صادرات و واردات کالا از این بندر قدیمی استان. در همان سال سازمان بنادر و دریانوردی پس از انجام تشریفات قانونی مزایده، طی قراردادی ۴۰ ساله و بلندمدت به منظور ساخت و مدیریت به یک شرکت خصوصی واگذار شد. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، نمایندگان محترم مجلس را به تصویب طرح تحقیق و تفحص از این قرارداد و عملکرد ده ساله این شرکت در بندر آستارا، دعوت میکند.
۱۶ / ۵ / ۱۴۰۳
۷۵۰۰ صیاد بوشهری راهی دریا میشوند
صیادان استان بوشهر با استفاده از قایقها، لنجها و کشتیهای صیادی از امروز راهی دریا میشوند تا به صید میگو پرداخته و رزق و روزی خود را از دریا بگیرند.
۱۶ / ۵ / ۱۴۰۳
صادرات ماهی خشک سنتی؛ بیم و امید این روزهای صیادان قشمی
ساکنان و صیادان قشم سالهای سال است ماهیها را به روش سنتی خشک کرده و بازار بزرگی مانند سریلانکا در دستان توانمند آنها است؛ اما این روزها حرف از صنعتی شدن مطرح شده که میتواند آسیبهای مختلفی را به همراه داشته باشد.
۱۳ / ۵ / ۱۴۰۳
چوب لای چرخ مردم قشم برای خشک کردن ماهی نکنید
خشک کردن ماهی و صادرات آن یکی از مزیت های جزیره قشم بخصوص در گرمای تابستان است که بیش از 5 تا 6 هزار نفر از اهالی بومی با روش سنتی به انجام آن مشغولند و از این راه ارتزاق می کنند. این روش از دیرباز در میان اهالی قشم رونق داشته و بازار صادراتی خوبی در سریلانکا، تایلند و چین دارد
۱۰ / ۵ / ۱۴۰۳
هشدارهای تکراری در مورد صید ترال
صید ترال بار دیگر در روزهای اخیر اعتراضات و انتقاداتی را بر انگیخته است. در این روش صید، تعداد زیادی ماهی از گونههای مختلف به صورت غیرانتخابی به تور میافتند. ترال آسیب زیادی به ذخیره آبزیان خلیج فارس زده است.
۱۰ / ۵ / ۱۴۰۳