رئیس موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر از تولید پروبیوتیکهای بومی ماهیان خاویاری و قزلآلا به منظور ارتقای ایمنی در آبزیان خبر داد | |
محمود بهمنی ظهر امروز در نمایشگاه پژوهش گیلان اظهار کرد: آبزیان پرورشی از سطح ایمنی کافی برخوردار نبوده و همواره در معرض انواع بیماریهای عفونی هستند. وی آبزیان پرورشی را نیازمند تدابیر لازم در پیشگیری و درمان عنوان کرد و افزود: بهرهگیری از پروبیوتیکها میتواند به عنوان یکی از ابزارهای مناسب به منظور تقویت سیستم ایمنی و محک رشد آنها باشد. به گفته بهمنی، استفاده از پروبیوتیکها از عوامل رقابتی با عوامل بیماریزا در پرورش آبزیان در سالهای اخیر متداول شده است. |
![]() |
رئیس موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر با بیان اینکه باکتریهای اسید لاکتیک با نام تجاری میکروزیست توسط متخصصان این موسسه و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران از روده ماهیان خاویاری و قزلآلای بومی کشور استخراج شده است، تصریح کرد: باکتریهای مذکور پس از شناسایی مولکولی و تحقیقات گسترده آزمایشگاهی و مزرعهای به صورت پودر قابل مصرف برای نخستین بار در کشور تولید انبوه شده است.
وی به عملکرد پروبیوتیک اشاره کرد و گفت: محصول مذکور از طریق تاثیر بر ایمنی غیر اختصاصی ماهی موجب افزایش فعالیت فاگوسیتوزیس و افزایش ماکرومولکولهای پروتئینی موجود در ترشح موکوسی دستگاه گوارش، پوست و آبششها شده و در نتیجه موجب بهبود مقاومت جانور در برابر عوامل بیماری میشود. بهمنی عملکرد پروبیوتک را سبب کاهش سطح استرس و بهبود متابولیسم جانور خواند و بیان کرد: عملکرد پروبیوتیک افزایش شاخصهای رشد در آبزی را بهدنبال دارد. رئیس موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر با اشاره به نتایج مصرف پروبیوتیک بومی، یادآور شد: تقویت سیستم ایمنی، تعادل فلور میکروبی روده، بهبود ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن نهایی، کاهش تلفات و افزایش مقاومت در برابر بیماریهای رایج آبزیان از نتایج مصرف پروبیوتیک بومی در آبزیان است. وی به نتایج مطالعه پروبیوتیکهای بومی در تاسماهی ایرانی و سیبری اشاره کرد و گفت: در پایان 56 روز در گونههای تاسماهی ایرانی و سیبری نشان داد که شاخصهای ایمنی و ایمنوگلوبولین و همچنین فاکتورهای رشد ضریب تبدیل غذایی، شاخص رشد ویژه، ضریب کارآیی پروتئین و درصد افزایش وزن در گروههای مورد تغذیه با پروبیوتیک بهبود داشته و سبب افزایش ایمنی و سلامت ماهیان شده است. بهمنی با بررسی نتایج مطالعه پروبیوتیک بومی در ماهی قزلآلا، خاطرنشان کرد: در پایان 56 روز تغذیه با پروبیوتیک بومی نشان داد که وزن نهایی ضریب تبدیل غذایی لیزوزیم و میزان ایمنوگلوبولین نسبت به گروه شاهد مطلوبتر و معنادار بوده است |