سهم آبزیان درسفره غذایی مردم استان مرکزی پایین تراز میانگین کشور است

سهم آبزیان درسفره غذایی مردم استان مرکزی پایین تراز میانگین کشور است
اخبار شیلاتی

سهم آبزیان درسفره غذایی مردم استان مرکزی پایین تراز میانگین کشور است

تعداد بازدید:۱۳۰ تعداد نظرات:۰

سهم آبزیان درسفره غذایی مردم استان مرکزی پایین تراز میانگین کشور است
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: سهم آبزیان در سفره غذایی مردم این استان نسبت به میانگین کشور پایین تر است و باید با برنامه های کاربردی این کمبود جبران شود.
ˈنسرین یادگاریˈ افزود: بر اساس نتایج بررسی سهم اقلام 13 گانه غذایی در سبد مصرفی خانوار در دهکهای مختلف شهری و روستایی استان مرکزی مشخص شده که مصرف آبزیان نسبت به میانگین کشور شرایط مطلوبی ندارد.
وی اظهار کرد: در این بررسی متوسط مصرف ماهی و میگو در دهک اول شهری کشور یک و 9 دهم درصد و در دهک دهم شهری کشورچهار و سه دهم درصد است در حالیکه این شاخص به ترتیب در دهک اول شهری یک و در دهک دهم استان مرکزی سه درصد است.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: بر اساس این ارزیابی که از بین 153 قلم خوراکی آمارگیری شده کشور در قالب گروه 13 گانه غذایی ارزیابی شده سهم مصرف ماهی و میگو در دهک متوسط درآمدی روستایی کشور دو درصد و در دهک اول روستایی یک و نیم درصد است درحالیکه این شاخص در دهک متوسط و اول استان مرکزی هر دو یک درصد است.

یادگاری اظهار کرد: در این ارزیابی ها سهم مصرف ماهی و میگو در دهک دهم روستایی استان مرکزی نیز یک درصد است درحالیکه این شاخص برای کشور دو و شش دهم درصد است.

وی اقلام 13 گانه سبد غذایی مصرف خانوار در این سنجش را شامل برنج، نان و آرد، ماکارونی، گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و میگو، لبنیات، تخم مرغ، روغن نباتی، میوه، خشکبار ، حبوبات و قند و شکر اعلام کرد.

یادگاری گفت: این ارزیابی آخرین بررسی جامع سبد غذایی خانوار است که بیانگر آن است که 81 درصد مخارج خوراکی خانوار های متوسط شهری، 79 درصد مخارج غذایی خانوارهای کم درآمد و 80 درصد مخارج خوراکی اقشار پردرآمد شهرها در اقلام 13 گانه مذکور قرار دارد.

وی افزود: پایین بودن سهم مصرف آبریان در سبد غذایی خانوارهای شهری و روستایی استان موجب شده که برنامه مداخله عملی در دستور کار باشد و قرار است از طریق سند امنیت غذایی با راهبردهای عملی و نظارتی قوی دستگاههای متولی حوزه غذا در استان دنبال شود.

کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی توضیح داد: سند مصوب امنیت غذایی استان در نیمه دوم امسال اجرایی می شود و یک بخش مهم از برنامه های آن تا سال 94 و مابقی تا سال 99 انجام می شود.

یادگاری اظهار کرد: ماهی و میگو در گروه های غذایی پروتئین ها، مغزها و تخم مرغ قرار می گیرد و با توجه به ارزش غذایی بالا و مواد مفید در آن توصیه می شود که تا سه واحد در روز برای بزرگسالان مصرف شود.

وی عنوان کرد: هر واحد مصرف ابزیان در سبد غذایی معادل 45 تا 60 گرم گوشت ماهی و میگو محاسبه می شود.

یادگاری بیان کرد: گوشت ماهی و میگو علاوه بر پروتئین سرشار از املاح پایه نظیر کلسیم و فسفر و ویتامین های گروه آ و ب است و وجود مقادیر قابل توجهی از اسید های چرب غیر اشباع امگا 3،6 و 9 در آن برای سلامتی مفید است.

وی گفت: مصرف مستمر آبزیان در رژیم غذایی روزانه برای سالمندان و افرادی که با بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون و چربی خون بالا مواجه هستند بسیار مفید است.

بر اساس نتایج سرشماری سال 90 استان مرکزی یک میلیون و 413 هزار نفرجمعیت دارد
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

کلیدواژه‌ها:
سهم آبزیان درسفره غذایی مردم استان مرکزی پایین تراز میانگین کشور است
دیدگاه خود را بیان کنید