هرمزگان قطب صنعت تکثير و پروش ميگوي کشور

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

هرمزگان قطب صنعت تکثير و پروش ميگوي کشور

چهار‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۲۰ بازدید

هرمزگان قطب صنعت تکثير و پروش ميگوي کشور
واحد مرکزی خبر : هرمزگان بواسطه داشتن بیش از هزار و400 کیلومتر نوار ساحلی(900 کیلومتر نوار ساحلی و500 کیلومتر سواحل جزایر) از شرقی ترین نقطه استان در بندر جاسک واقع در دریای عمان تا غربی ترین نقطه در شهرستان پارسیان دارای ظرفیتهای بسیاری در تکثیر و پرورش میگو است ، به گونه ای که با استفاده از بخشی از این ظرفیت ها تا کنون توانسته است تبدیل به قطب صنعت تکثیر و پرورش میگو در کشور شود.
مدیرکل شیلات هرمزگان می گوید: توجه به این بخش نقش مهمی در رونق اقتصادی ، توسعه منطقه و اشتغال زایی اقتصاد استان دارد.
آقای میرزاده می افزاید: وجود بیش از50 هزار هکتار اراضی مستعد برای تولید 88 هزار تن میگوی پرورشی ، 13مرکز تکثیر لارو میگو با قابلیت تولید هزار و 160میلیون قطعه لارو در سال، وجود 5 سایت پرورش میگو و4 سایت دارای زیر ساخت آماده و وجود حدود 5 هزار هکتار سطح مفید قابل کشت در مزارع پرورش میگو از ویژگی های این استان پهناور است.
او گفت : هم اکنون 9 مرکز تکثیر میگو در استان فعالیت دارد که با بهره برداری از 11 مرکز دیگر هرمزگان قابلیت تولید هزار میلیون لارو در سال را پیدا می کند و با این میزان تولید بیش از 4 هزار هکتار از اراضی میگو پرورش می یابد.
مدیرکل شیلات هرمزگان می گوید: مزایای پرورش میگو در هرمزگان، توسعه صادرات محصولات شیلاتی و کسب درآمد ارزی ، بهره برداری بهینه از آب دریا و اراضی شوره زار، اشتغالزایی مولد ،کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها،توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی مناطق محروم ساحلی ،امکان جذب سرمایه های خارجی و مشارکت شرکتهای خارجی در طرح های توسعه و کاهش فشار صید بر ذخایر دریایی است.
هم اکنون 98 مزرعه در 2 هزار و 553 هکتار میگو پرورش می دهند.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات هرمزگان می گوید: پارسال بیش از 2 هزار و 710 تن میگو در مزارع استان تولید شد که نسبت به سال قبل از آن 18 درصد افزایش داشته است.
آقای کریمی می افزاید : ارزش اقتصادی این میگوها 305 میلیارد ریال بود.
او می گوید: میگوهای پرورش یافته در هرمزگان علاوه بر فروش در بازارهای هرمزگان ، اصفهان ، شیراز ، تهران و مشهد به کشورهای امارات، اسپانیا ، مصر و ویتنام صادر می شود.
استفاده از گونه جدید میگوی پرورشی به نام quotation mark وانامی quotation mark و استفاده ازآن به جای گونه quotation mark سفید هندی quotation mark موجب احیاء و تولید پرورش میگو در هرمزگان است.
آقای میرزاده می افزاید: این گونه به علت دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد تا دوبار در سال امکان تولید و ذخیره سازی را دارد.
مسئول مزرعه تکثیرلارو میگو در شهرستان جاسک می گوید: تکثیر لاروها در حوضچه های بتونی با آب دریا بوسیله میگوهای مولدی که از کشور هاوایی به ایران آورده شده است صورت می گیرد.
آقای گُرگیج متوسط مدت تخم ریزی تا تکثیرمیگوها را 20روز می داند و می گوید: پس از مرحله تکثیر، لارو میگوها به مزارع پرورش در داخل استان یا سیستان بلوچستان، بوشهر و گرگان فرستاده می شوند.
او می گوید: لاروها در استخرهای خاکی مزارع پرورش که با جزر و مد دریا آبگیری شده است پرورش می یابند .
مدت زمان پرورش میگو 4 تا 6ماه است.
اما پرورش میگو در هرمزگان نیاز به فرآوری آن برای جلب بیشتر مشتریان را دارد که در این زمینه هرمزگان از استانهای پیشرو در صنعت فرآوری محصولات شیلاتی است.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات هرمزگان می گوید: هم اکنون 17 کارخانه فرآوری میگو در استان فعال است و به داوطلبان در این زمینه تسهیلات ارائه می دهیم.
اما پرورش دهندگان میگو که چند سال گذشته بر اثر بروز کشند قرمز در آبهای خلیج فارس متحمل ضرر شده بودند و قادر به پرداخت وام های خود نبودند مورد بخشودگی قرار گرفتند تا این صنعت پیش از بیش بتواند در این استان شکوفا شود.
مدیرکل شیلات هرمزگان می گوید : سود تسهیلات بانکی اعطایی به صنعت میگوی پرورشی شامل تکثیر و تولید لارو میگو، پرورش، تولید غذا، فرآوری و صادرات میگو تا سقف 250 هزارمیلیون ریال مورد بخشودگی قرار گرفت.
مدیرکل شیلات هرمزگان اجرایی شدن بسته حمایتی دولت را در حل مشکلات صنعت پرورش میگو موثر می داند.
آقای میرزاده می افزاید: این اداره کل برای توسعه فعالیتهای آبزی پروری آماده هر نوع همکاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی و تعاونی است .
به این ترتیب، با ایجاد انگیزه‌های سرمایه‌گذاری و جذب بخش خصوصی، می‌توان از طریق شیلات و آبزیان، جان تازه‌ای به رونق اقتصادی این منطقه داد.
به هر روی هرمزگان دارای ظرفیتهای زیادی در زمینه پرورش و تکثیرمیگو است که توجه و سرمایه گذاری در زمینه افزایش طرفیت می تواند تحول اقتصادی در این زمینه بوجود آورد

دیدگاه خود را بیان کنید