توتیای دریایی بلای جان مرجان های خلیج فارس /گ

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

توتیای دریایی بلای جان مرجان های خلیج فارس /گ

دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۳۸ بازدید

توتیای دریایی بلای جان مرجان های خلیج فارس
امین طلاب، روز یکشنبه به ایرنا گفت: بلای جان مرجان های خلیج فارس توتیای دریایی است که به ویژه در اطراف جزیره خارک، این آسیب رسانی مشهودتر است
وی افزود: بی توجهی صیادان به قانون منع صید در برخی صیدگاه ها و صید ماهیانی نظیر طوطی ماهیان که خوراک آنها توتیای دریایی است باعث کاهش جمعیت این ماهیان و رشد بی رویه توتیای دریایی شده است
دلیل افزایش شمار توتیای دریایی بنا به گفته رییس بخش محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر،صید بی رویه ماهیانی است که دشمن توتیای دریایی هستند و با خوردن توتیا اجازه افزایش به این موجودات نمی دهند
توتیا یا خارپُشت دریایی یک جانور آبزی کوچک خاردار است که در همه اقیانوس های جهان یافت می شود.

خارپشت دریایی بیشتر جلبک می خورد ولی از بی مهره هایی مانند صدف سیاه، اسفنج دریایی و ستاره شکننده نیز تغذیه می کند.

توتیای دریایی روی مرجان ها می نشیند و با از بین بردن موجود تک سلولی درون مرجان، مانع انجام عملیات فتوسنتز و در نتیجه، مرگ مرجان می شود.

رییس بخش محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهرگفت:برخی از صیادان سودجو اقدام به انداختن گرگور(قفس توری) و تور روی مرجان ها می کنند و هنگام بیرون کشیدن این ادوات صیادی، به مرجان ها نیز آسیب جدی وارد می شود.

طلاب ادامه داد: مرجان ها باعث می شوند انواع آبزیان به صورت مجتمع دور آنها جمع شوند طوری که بیشتر حالت نوزادگاهی برای آبزیان دارند.

رییس بخش محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اضافه کرد: نه تنها مرجان اگر به هر علتی هرکدام از آبزیان این مجتمع آسیب ببیند باعث بهم خورد تعادل آن می شود.

وی گفت: هرچند رشد بی رویه توتیای دریایی در سواحل جزیره خارک نیز بر مشکلات موجود به عنوان تهدیدی جدی در نابودی اکوسیستم مرجانی افزوده است اما نباید در از بین بردن این آبزی نیز واکنش سریع انجام داد.

طلاب ادامه داد: دراین ارتباط اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر طرح های مطالعاتی به دانشگاه خلیج فارس و پژوهشکده میگوی کشور برای چگونگی حفظ مرجان ها و مقابله با توتیای دریایی ارایه داده است.

وی با اشاره به این که اکوسیستم مرجانی جزیره خارک از نادرترین اکوسیستم های جهان است افزود: جزیره خارک پناهگاه حیات وحش و جزیره خارگو نیز اثر طبیعی است که هرگونه صیدی داخل و اطراف جزایر یادشده ممنوع است.

طلاب گفت: این درحالی است که برخی از صیادان بنادر گناوه، جزایر شمالی و جنوبی، ریگ و بوشهر اقدام به صید در این مناطق می کنند.

وی گفت: صیادان باید حداقل تا شعاع پنج مایلی و آبهای با عمق کمتر از 20 متر از صید در اطراف جزایر خارک و خارگو پرهیز کنند.

رییس بخش محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: هرچند اداره کل بارها اقدام به جمع آوری ادوات صید و تشکیل پرونده برای صیادان متخلف کرده است اما راه حل اصولی مشارکت خود صیادان برای حفظ اکوسیستم و صیدگاه هاست.

طلاب اظهار کرد: آلودگی نفتی به خاطر فرسوده بودن تاسیسات و لوله های انتقال نفت، وارد شدن پساب در شهرهای ساحلی و ساخت و ساز های بی رویه در اطراف سواحل از دیگر چالش های محیط زیست خلیج فارس است.

جزیره خارک به عنوان بزرگترین پایانه صادرات نفت کشور از توابع شهرستان بوشهر در فاصله 57 کیلومتری شمال غرب بوشهر در آبهای خلیج فارس واقع است

دیدگاه خود را بیان کنید