مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین گفت: به منظور ارتقاء مصرف آبزیان در سبد غذایی شهروندان، سالانه 20 تن گوشت ماهیان خاویاری در این شهرستان تولید میشود. | |
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مجید اسماعیلی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین اظهار کرد: پرورش ماهایان خاویاری جهت تولید گوشت و خاویار از سال 1384 با تولید گوشت ماهیان خاویاری از نوع فیل ماهی آغاز شده است. وی ادامه داد: در سالجاری برای اولین بار مقدار 7 کیلو و 600 گرم خاویار از یکی از مزارع سطح شهرستان استحصال و به بازار عرضه شد. |
![]() |
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین، با بیان اینکه دریای خزر به تنهایی 93 درصد ذخایر ماهیان خاویاری را در خود جای داده است، اضافه کرد: ماهیان خاویاری از نظر تعدد گونهها به 27 گونه و زیر گونه در جهان تقسیم میشوند که از این تعداد پنج گونه در دریای خزر زندگی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: فیل ماهی که نام دیگر آن بلوکا است بزرگترین ماهی آبهای داخلی به شمار میرود که از نظر کیفیت خاویار رتبه اول را به خود اختصاص داده و نمونههایی از آن با وزنی در حدود 1400 کیلوگرم و سنی بیش از 100 سال صید شده است. اسماعیلی تاکید کرد: ارزش ماهیان خاویاری به جهت استفاده از گوشت آنان و مهمتر از آن، تخم این ماهیان به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قزوین، انواع ماهیان خاویاری را خاویار طلایی، سرخ و سیاه ذکر کرد که در این میان خاویار سیاه از ارزش قابل توجهای برخوردار است. |