مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: ماهی قرمز و لاک پشت ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان هستند. | |
مجید اسکندرپور ایرنا افزود: با وجود اینکه ماهی قرمز ناقل بیماریهای سالمونلا و سل پوستی به انسان است، تاکنون در کشور گزارشی مبنی بر سرایت بیماری از طریق ماهی قرمز به انسان مشاهده و گزارش نشده است. وی یادآورشد: باکتری سالمونلا فقط در آبهای آلوده ی فاضلابها و حاوی ضایعات گوشتی وجود دارد که در این صورت می تواند باعث بروز بیماری در ماهی شود که خوشبختانه هم اکنون بیشتر از آبهای شهری استفاده می شود. |
![]() |
مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: عامل دوم در انتقال باکتری سالمونلا غذای ماهی است که در صورت استفاده از ضایعات گوشتی آلوده امکان انتقال آن وجود دارد و ماهی قرمز نیز به علت نوع تغذیه خود اصلا از این نوع غذا استفاده نمی کند.
اسکندرپور تاکید کرد: اگر ماهی قرمز ناقل سل پوستی باشد علایمی چون لاغری، بی اشتهایی، ریزش فلسها، زخم روی بدن، پوسیدگی باله ها، بیرون زدگی چشمها و بر آمدگی شکم دراین آبزی مشاهده می شود. وی با تاکید بر اینکه با وجود این علایم نیز باید بررسیهای آزمایشگاهی صورت گرفته تا بروز بیماری سل ثابت شود، خاطرنشان کرد: هر ماهی قرمزی که این علایم را نداشته باشد نمی تواند بیمار و ناقل باشد. اسکندرپور ادامه داد: این بیماری حتی در صورت بروز، فقط هنگام تماس ماهی آلوده با پوست زخم شده دست به هنگام جابجایی ماهی، به انسان منتقل می شود و برای پیشگیری باید از دستکش استفاده کرد و پس از هر بار تماس با ماهی یا آب ماهی، دستها را با آب و صابون شست. مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبورعسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: به راحتی بارعایت برخی نکات در حمل و نقل ماهی قرمز، عرضه آن و رعایت بهداشت می توان پیشگیریهای لازم در این مورد را انجام داد. اسکندرپور یادآورشد: امید است با ساماندهی مراکز عرضه ماهی قرمز توسط شهرداریها، عرضه آن درسطح استان زنجان به صورت بهداشتی انجام شود. وی تاکید کرد: همشهریان درتماس با ماهی حتما از دستکش استفاده کنند و بعداز دستکاری آن دستها را با آب وصابون شسته و برای ضد عفونی ظرف نگهداری ماهی آن را با نمک طعام سه درصد به صورت دوره ای شست و شو دهند. مسوول اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان در صورت داشتن قصد خرید ماهی قرمز آن را از فروشگاه های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر از شبکه بهداشت خریداری کنند. اسکندرپور اظهارکرد: برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه ها باید پرهیز کرده و فقط درمکانهایی که شهرداری ها اعلام می کنند، اقدام به رهاسازی آنها کرد |