مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: با استفاده از تجهیزات افزایش تولید در واحد سطح، تاکنون میزان استفاده از آب تازه در پرورش ماهی در استان از ۱۰ لیتر در ثانیه به ازای یک تن تولید، به دو لیتر در ثانیه برای همین میزان تولید کاهش یافته است | |
محمود صیادبورانی اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که با تعبیه فیلترهای مکانیکی و زیستی میزان مصرف آب به 9 دهم لیتر در ثانیه کاهش یابد. | ![]() |
وی به محدودیت منابع آب اشاره کرد و افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و فصلی شدن برخی از رودخانههای پر آب استان، برنامهریزی برای توسعه آبزیپروری از برنامههای مهم شیلات استان است و معتقدیم سیستمهای تصفیه مکانیکی و زیستی و برگشت آب تصفیه شده به استخر پرورش ماهی میتواند علاوه بر اینکه راهی برای مقابله با بحران کم آبی باشد؛ بلکه راهکاری برای ترویج و توسعه بیش از پیش فعالیت بر اساس هدفگذاری انجام شده به منظور تبدیل پتانسیل بالقوه به بالفعل باشد.
این مسئول ادامه داد: استفاده از آب مطمئن، رژیمهای غذایی مناسب، طراحی و اجرای انواع استخرهای مهندسی و فنی با قابلیت حذف خود به خودی فضولات، استفاده از انواع تجهیزات آبزیپروری، طراحی و اجرای انواع فیلترهای مکانیکی و زیستی نقش بسیار مهمی را در کاهش استفاده از آب تازه ورودی، کنترل طول دوره پرورش، افزایش درصد بقا، کاهش قیمت تمام شده محصول و تولید دارای توجیه اقتصادی ایفا میکند. |