مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از پیشبینی تولید 50 تن گوشت ماهیان خاویاری در سال جاری خبر داد. | |
حسن اکبری در اراک اظهار داشت: ماهیان خاویاری یکی از گونههای با ارزشی هستند که در زمانهای نه چندان دور حدود 90 درصد از ذخایر جهانی آن در ایران و در دریای خزر وجود داشت. وی تصریح کرد: اینگونه ماهیان که به دلیل داشتن خاویار از ارزش اقتصادی بالایی برخوردارند، امروزه در17 استان و در 50 مزرعه در کشور پرورش مییابند |
![]() |
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به وضعیت پرورش اینگونه از ماهیان در استان مرکزی گفت: در سال گذشته 47 تن ماهیان خاویاری پرورشی در دو مزرعه پرورش ماهی استان واقع در شهرستانهای اراک و ساوه با ارزشی حدود 23 میلیارد ریال تولید شد که این میزان علاوه بر عرضه در سطح استان در استانهای تهران، خوزستان، لرستان، کرمانشاه و اصفهان نیز عرضه شده است.
اکبری از پیشبینی تولید 50 تن ماهیان خاویاری پرورشی در سال جاری خبر داد و گفت: علاوه بر دو مزرعهای که در حال حاضر فعال هستند، یک مزرعه دیگر با پیشرفت فیریکی حدود 50 درصد در حاشیه رودخانه قرهچای شهرستان تفرش در حال احداث است که با تکمیل و بهرهبرداری از آن ظرفیت تولید ماهیان خاویاری استان به 100 تن در سال افزایش خواهد یافت. وی به برنامهریزی برای استحصال خاویار در سال آینده اشاره کرده و گفت: پیشبینی شده که در سال 1395 برای نخستین بار در استان در یکی از مزارع موجود خاویار پرورشی استحصال و به برخی از کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر شود |