از فواید ناب ماهی تا مضرات کوسه /گ

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

از فواید ناب ماهی تا مضرات کوسه /گ

شنبه ۴ دی ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۲۵ بازدید

از فواید ناب ماهی تا مضرات کوسه

ماهی یکی از بهترین مواد غذایی و پروتیینی به شمار می رود که با توجه به ارزش غذایی بالای آن مصرف آن ۲ بار در هفته تاکید شده است

ایران اسلامی به دلیل قرار گرفتن در شرایط بسیار خوب در کنار آب های آزاد، دریاچه خزر، تالاب ها و رودها سرشار از انواع ماهی های سردآبی و گرمابی است و این یک نعمت بسیار بزرگ تلقی می شود.

به رغم خشکی تالاب هامون در طی سال های اخیر با آمدن آب در بعضی فصول سال و همچنین وجود انواع استخرهای پرورش ماهی بازهم شاهد وجود انواع ماهی در منطقه سیستان هستیم که در این راستا نیاز مردم منطقه را رفع میکند هرچند واردات این محصول گرانقدر را از چابهار و سایر استان های کشور نیز به سیستان شاهد هستیم.

مصرف ماهی تاثیر به سزایی در سلامت افراد دارد بنابراین می توان با جایگزینی آن به جای گوشت قرمز و مصرف حداقل ۲بار در هفته گام های استواری در سلامت خود و خانواده برداشت.

متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته را سفارش می کنند

رییس نظام دامپزشکی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بدون تردید گوشت یکی از مهمترین مواد غذایی در سبد تغذیه ای هر خانواده ایرانی است و مصرف گوشت سفید (مرغ،ماهی و..) بدلیل ویژگیهای خاص خود نسبت به گوشت قرمز(گوساله،گوسفند و..) توصیه بیشتری می شود.

حامد گنجعلی به خبرنگار اوشیدا گفت: غذاهای دریایی دارای پروتئین بالا، چربی کم، کلسترول کم و همین طور دارای ویتامین ها و املاح می باشند البته باید توجه داشت که میگو دارای کلسترول زیادی می باشد، اما با این حال مقدار کلسترول در میگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است و مصرف آن برای درمان فشارخون، بیماری آلزایمر و کم خونی توصیه می شود.

وی ابراز داشت: به طور کلی ۸۴ گرم ماهی دارای ۱۲۰ کالری می باشد همچنین گوشت ماهی دارای ویتامین های B، A و D، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می باشد، ماهی هایی که در آب های شور زندگی می کنند، دارای مقدار زیادی یُد می باشند.

گنجعلی با بیان اینکه، ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم می باشد و به همین خاطر برای رژیم های کم نمک توصیه می شود ادامه داد: متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته (هر بار ۹۰ گرم) را سفارش می کنند.

ماهی دارای چربی مفید است

رییس اداره دامپزشکی زابل تصریح کرد: مزیت مصرف گوشت ماهی برگوشت قرمز این است که چربی ماهی مفید است و چربی گوشت قرمز مضر، زیرا چربی گوشت قرمز از نوع چربی های اشباع می باشد، اما چربی ماهی از ۲ نوع اسید چرب غیر اشباع امگا ۳ به نام های EPA و DHA است.

گنجعلی افزود: اما در هنگام تهیه آبزیان(بالاخص ماهی) می بایست به موارد خاصی توجه نمود که قصور از آن می تواند تبعات بهداشتی بدی را بهمراه داشته باشد که در این راستا ماهی تازه دارای بوی ملایم ،‌ مطلوب و همچنین بوی علف های دریایی می باشد در حالی که ماهی فاسد دارای بوی نامطلوب، تندی، بوی ترشیدگی،‌ اسیدی‌ و ‌بوی آمونیاک است.

وی با بیان اینکه، ماهی تازه دارای قوام بدن از قبیل محکم،‌ سطح صاف و الاستیک و ماهی فاسد دارای بدن شل و ‌بدون قوام مناسب است ادامه داد: ماهی تازه دارای ترشحات به طوری که ماهی مرطوب، ‌موکوس شفاف و بدون ترشحات قابل مشاهده اما ماهی فاسد دارای ترشحات چسبنده و کدر است.

رییس نظام دامپزشکی استان با عنوان اینکه، ماهی تازه داراری فلس های درخشنده و محکم به بدن چسبیده اند اما فلس های ماهی فاسد براحتی کنده می‌شوند تاکید کرد: چشم ها در ماهی تازه شامل مردمک روشن و شفاف و کاملا سیاه، محدب،‌ تمام حفره چشم را پر کرده و‌ قرنیه شفاف اما چشم ها در ماهی فاسددارای ‌مردمک‌های کدر، مقعر و کاملا فرو رفته در حدقه چشم می باشد.

گنجعلی خاطرنشان کرد: پوست در ماهی تازه محکم بوده و بخوبی به بدن چسبیده است اما در ماهی فاسد چین دار، تغییر رنگ داده و ‌براحتی جدا و بریده می شود همچنین ماهی تازه دارای شکم فاقدتورم،‌ فرورفتگی، سفت بوده و براحتی بریده نمی شود اما در ماهی فاسد شل، تغییر شکل داده، اغلب متورم، با لکه های آبی تیره یا سبز یا سیاه است.

وی اظهار داشت: ماهی تازه دارای سرپوش آبشش به طور محکمی به بدن چسبیده و فاقد لکه های خونی می باشد اما ماهی فاسد بطور جزئی چسبیده با لکه های قرمز تیره است همچنین ماهی تازه دارای مخرج کاملا بسته ولی در ماهی فاسد باز و اغلب برجسته است.

رییس اداره دامپزشکی زابل با اشاره به اینکه، ماهی تازه دارای آبشش های مرطوب، درخشنده،‌ صورتی یا قرمز و ماهی فاسد خشک،‌ با تظاهر خاکستری یا کدر است بیان داشت: ماهی تازه دارای ستون فقرات محکم و به عضلات چسبیده است ولی در ماهی فاسد اتصال گوشت به ستون فقرات بسیار ضعیف است همچنین ماهی تازه دارای گوشت محکم و واجد خاصیت ارتجاعی،‌ سطح صاف،‌ پس ازفشار با انگشت سریعا به حالت اول خود بر می‌گردد اما ماهی فاسد ترد،‌ قرمز رنگ بویژه در اطراف ستون فقرات می باشد.


از خوردن گوشت کوسه خودداری شود

رییس نظام دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: هموطنان عزیز میبایست از خرید ماهی، میگو و سایر آبزیان از دوره گردان و مراکزی که فاقد پروانه بهداشتی هستند، جدا خودداری نمایند زیرا اکثر این فراورده های دریایی هیچگونه نظارت بهداشتی بر پرورش، نگهداری و حمل آنها نشده و عرضه غیر بهداشتی آنها در سطح شهر می تواند سلامت مصرف کنندگان را بطور جدی به خطر بیندازد.

گنجعلی افزود: مردم عزیز باید دقت کنند که افرادی که ازبخش های کوسه ماهی نظیر باله، گوشت و غضروف آن استفاده می کنند در معرض ریسک ابتلا به بیماری های عصبی قرار دارندزیراکوسه ماهی حاوی مواد سمی جیوه و BMAA میباشد که برای سلامتی مضر و باعث ابتلا به آلزایمر میشود.

وی درپایان تاکید کرد: با رعایت نکات بهداشتی سلامت خود و عزیزانتان را بیمه کنید همچنین سامانه اطلاع رسانی ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زابل،آماده دریافت نظرات، پیشنهادات، انتقادات و شکایات احتمالی هموطنان عزیز می باشد تا در مسیر بهداشت، سلامت و امنیت مواد غذایی گامهای بلندتری را برداریم

منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید