او گفت: در درجه اول گوشت تیلاپیا گوشت ماهی بی کیفیتی است که بعضا مضر هم هست. در بسیاری از مقالات علمی هم آمده که اقشار آسیب پذیر و خانمهای باردار با احتیاط از این گوشت استفاده کنند و تا جای امکان استفاده نکنند. چه دلیلی دارد گوشتی را که می دانیم برای سلامت مشکل ساز است ترویج کنیم؟
قاسمی افزود: هیچ کس به دلایل محیط زیست برای مخالفت با ورود تیلاپیا به کشور توجه نمیکند. محیط زیست حضور این گونه را در آبهای داخلی کشور و در اکوسیستم آبزی پروری کشور و آبزیان کشور مضر میداند و دلایل کارشناسی هم پشت این مخالفت است.
او در پاسخ به این پرسش که اساسا چرا تیلاپیا در بازار ما جا افتاد گفت: چینیها دندان ما را خوب شمردند و بازار ما را هم خوب رصد کردند. گوشت را به نوعی ارائه کردند که بازارپسند جامعه ما بوده است یعنی این که گوشت تیلاپیا را به صورت فیله شده، بدون استخوان و آماده طبخ وارد بازار ما کردند. آیا ما وقتی خودمان تیلاپیا را پرورش بدهیم هم میتوانیم آن را به همین شکل عرضه کنیم؟ مسلما نه چون زیرساختهای لازمش را نداریم.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر و پرورش و صادرات آبزیان تاکید کرد: ما بیش از 350 هزار تن انواع ماهی کپورماهیان و قزل آلا را تولید میکنیم. اگر این زیرساختها را داشتیم میتوانستیم همینها را به این شکل عرضه کنیم و گوشت بسیار لذیذ و با کیفیت را به شکل بازارپسند ارائه میکردیم.
60 میلیون دلار تیلاپیا وارد کردیم
قاسمی تصریح کرد: سال گذشته بر اساس آمار بیش از 60 میلیون دلار واردات تیلاپیا داشتهایم و این در حالی است که تولید قزل آلای ما از 160 هزار تن به حدود 70 تا 80 هزار تن کاهش پیدا کرده و تولید میگوی ما از حدود 20 هزار تن به نزدیک 11 هزار تن کاهش پیدا کرده است. بر اساس پیشبینیها، کپورماهیان ما امسال هم با کاهش تولید مواجه هستند یعنی ما 60 میلیون دلار دادهایم و یک گوشت مضر را وارد مملکت کردهایم و همین عدد را حاضر نشدیم هزینه کنیم تا زیرساختهای لازم را در کشور آماده کنیم.
پرورش خاویار را توسعه دهیم
مدیرعامل اتحادیه تکثیر و پرورش و صادرات آبزیان گفت: تیلاپیا گونهای است که باید به صورت تک جنسیتی در کشور کشت بدهیم و نر و ماده آن در یک استخر نمیتوانند باشند زیرا همدیگر را از بین میبرند یعنی ما هنوز زیرساختهای تکثیرش را هم نداریم. از همه اینها گذشته ما یک ماهی داریم که گونه بومی خودمان است، از نظر ارزش افزوده بینظیر است و کاملا میتوانیم از این استفاده کنیم و آن ماهی خاویاری است. سال گذشته ما خودمان را کشتیم و یک تن خاویار پرورشی صادر کردیم در حالی که چین چیزی حدود 100 تن خاویار پرورشی صادر کرده است. ما اگر هنرمندیم این همه امکانات و فشار و بحث را برای پرورش ماهی خاویاریمان بگذاریم و مشکلات آبزی پروریمان را حل کنیم و از سواحلمان استفاده کنیم نه این که تحت فشار چند دلال و واسطه قرار بگیریم که به دنبال توجیه واردات تیلاپیا هستند.
قاسمی تصریح کرد: متاسفانه سازمان شیلات و سازمان دامپزشکی در بحث آبزیپروری بسیار ضعیف عمل کردهاند و فرصتهای بینظیر آبزی پروری در کشور را یکی یکی خراب میکنند و اکنون میخواهند تیلاپیا را به عنوان یک موضوع برای فرار به جلو مطرح کنند تا از پاسخگویی درباره وضعیت آبزیپروری خودمان طفره بروند. آقایان اگر بحث کارشناسی در دفاع از تیلاپیا دارند چرا از شنیدن صحبتهای مخالف وحشت دارند؟
منبع : صدا و سیما
|