دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی در مشهد ساخته شد

دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی در مشهد ساخته شد
اخبار شیلاتی

دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی در مشهد ساخته شد

تعداد بازدید:۱۴۷ تعداد نظرات:۰
دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی در مشهد ساخته شد

دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی به صورت ارزان قیمت و به منظور جلوگیری از هدررفت وقت و سرمایه، برای اولین بار در دنیا و در راستای اقتصاد مقاومتی در مشهد توسط استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شده است

امید صفری در مشهد، در خصوص دستگاه اندازه گیری اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید ماهی قزل آلا با استفاده از مبنای کامپیوتری، گفت: تسریع فرآیندهای ارزیابی کیفیت گوشت ماهیان به صورت ارزان قیمت و جلوگیری از هدررفت وقت و سرمایه از مزیت‌های این دستگاه است که برای اولین بار در دنیا و در راستای اقتصاد مقاومتی طراحی و ساخته شده است.

وی ابراز کرد: ایران بزرگترین تولید کننده ماهی قزل آلا در دنیا است و بیشتر صید این ماهی به صورت تازه خوری وارد بازار مصرف می‌شود.

استادیار گروه شیلات دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: در چند سال آینده پرورش دهندگان ماهی به فکر افزایش سود و مقوله بهداشتی به سمت بسته بندی محصول قزل آلا و با کیفیت حرکت می‌کنند که محصولات بسته بنید این نوع ماهی وارد چرخه مصرف شود، برای همین فرآوری این ماهی بسیار حائز اهمیت است.

این مخترع بیان کرد: یکی از مشکلات در این زمینه ماندگاری کم ماهی قزل آلا در یخچال است که البته برای اینکه ماندگاری این ماهی و فیله آن را افزایش دهند روش‌های شیمیایی و بیو شیمیایی وجود دارد که این فرآیند سه الی چهار روز زمان می‌برد که ما به جواب معقول برسیم.

صفری با اشاره به ساخت دستگاه اندازه گیری اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید ماهی قزل آلا با استفاده از مبنای کامپیوتری، گفت: این دستگاه در کمتر از 20 دقیقه با شاخص‌های رنگ سنجی و مطالعات انجام گرفته بین تغییر رنگ فیله ماهی و شاخص‌های فساد مانند TBA و میکروبی می‌تواند کیفیت گوشت ماهی را اعلام کند که این گوشت وارد بازار یا امحاء شود و به تعبیری میزان تازه خوری و یا فساد گوشت را مشخص می‌کند.

استادیار گروه شیلات دانشگاه فردوسی مشهد، بیان کرد: کارهای مطالعاتی دستگاه دو سال به طول انجامید و هم اکنون این دستگاه آماده عرضه به بازار است.

وی با بیان اینکه ساخت این دستگاه شش میلیون تومان هزینه دربرداشته است، بیان کرد: این دستگاه با داشتن صرفه اقتصادی به پرورش دهنده ماهی اجازه تولید انبوه و فرآوری را در زمان محدود می‌دهد و پرورش دهنده می‌تواند محصول باکیفیت برای عرضه داشته باشد.

این مخترع ادامه داد: این دستگاه نمونه خارجی ندارد و از آن جا که پرورش دهنده دیگر نمی‌تواند محصول تازه خوری وارد بازار کند، این دستگاه هشت تا 10 میلیون تومان به وی فروخته می‌شود.

سفری خاطرنشان کرد: این دستگاه ثبت اختراع شده و تاییدیه علمی آن را از نظر مالکیت فکری و معنوی از دانشگاه فردوسی مشهد گرفته‌ایم.

منبع : دانا

کلیدواژه‌ها:
دستگاه ارزیابی کیفیت گوشت ماهی در مشهد ساخته شد
دیدگاه خود را بیان کنید