۹۰۰ هزار دلار آبزی از خراسان رضوی صادر شد

۹۰۰ هزار دلار آبزی از خراسان رضوی صادر شد
اخبار شیلاتی

۹۰۰ هزار دلار آبزی از خراسان رضوی صادر شد

تعداد بازدید:۱۴۴ تعداد نظرات:۰
۹۰۰ هزار دلار آبزی از خراسان رضوی صادر شد

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: شیلات خراسان رضوی به داخل و خارج از کشور صادر می‌شود و در سال گذشته ۹۵ هزار تن و با اعتبار ۹۰۰ هزار دلار صادرات آبزیان را به کشورهای منطقه و جهان داشتیم

محمدرضا مهدی‌زاده در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: سرانه مصرف آبزیان در استان 6 کیلو و 200 گرم و در کشور 10 کیلو و 600 گرم است و در جهان 20 کیلو و 200 گرم است و بالاترین آمار مصرف شیلات در کشور در استان‌های شمالی و جنوبی کشور است.

وی افزود: میزان تولید شیلات خراسان رضوی 9355 تن در سال گذشته و جزو استان‌هایی بودیم که تولید خوب و قابل توجهی داشتیم، همچنین بالاترین آمار مصرف شیلات در جهان در مالدیو با بیش از 165 هزار تن است و در کشورمان یک میلیون و 665 هزار تن ماهی در کشور تولید شد که از این میزان 70 درصد دریایی و 30 درصد پرورشی بوده است.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهداف این حوزه، خاطرنشان کرد: می‌خواهیم که ماهی همچون گوشت و مرغ جایگاه مناسبی در سبد غذایی و سفره‌های خانوارهای ایرانی داشته باشد.

مهدی‌زاده تصریح کرد: در راستای ترویج هرچه بیشتر و بهتر مصرف شیلات جشنواره شیلات و ارتقاء فرهنگ مصرف آبزیان با حضور مشاور رئیس جمهور و استاندار خراسان رضوی و بیش از 250 سرآشپز شرکت‌کننده در روز جمعه هشتم اردیبهشت ماه و از ساعت 8 تا 18 در محل مجتمع غدیر جهاد کشاورزی مشهد در امامیه 7 برگزار می‌شود.

وی تاکید کرد: ارزیابی داوران در 4 محور طبخ، تزئین، کیفیت و ارزش اقتصادی خواهد بود و هر محور 25 امتیاز و مجموع آن 100 امتیاز دارد و در پایان این جشنواره یک روزه 10 برگزیده برتر معرفی و تقدیر می‌شوند.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره اینکه ماهی غذای سلامتی است، ادامه داد: بیشترین مصرف شیلات در خراسان رضوی ماهی غزل‌آلا با 7428 تن بوده و پس از آن ماهی‌های شوریده و ماهی کپور با 1927 تن بوده است.

مهدی‌زاده گفت: ترویج مصرف شیلات تضمین کننده سلامت جامعه است و سوق دادن جامعه به مصرف ماهی سبب بروز بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های قلب و عروق می‌شود.

وی در رابطه با آمار فعالان در حوزه شیلات در خراسان رضوی، تاکید کرد: تعداد 750 نفر در حوزه شیلات بخش کشاورزی در خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند و در سطح استان سبزوار با 3033 تن، چناران 1121 تن و کلات با 617 تن بیشترین میزان تولید شیلات خراسان رضوی را دارند و مشهد با 498 تن در جایگاه پنجم استان است و فعالیت شیلات خراسان رضوی در 1813 مرکز تولید آبزیان صورت می‌پذیرد.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با میزان تولید ماهی‌های زینتی و آکواریومی در استان، بیان کرد: 5 میلیون 126 هزار و 650 قطعه ماهی زینتی تولید شده که 800 هزار قطعه ماهی قرمز و مابقی ماهی آکواریومی در 120 نوع مختلف بوده است.

مهدی‌زاده در رابطه با انواع کنسروهای ماهی، گفت: بیش از 65 نوع کنسرو ماهی در کشور تولید می‌شود که در سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلف است و به‌ طور میانگین هر فرد مخاطب مصرف 5 نوع از این 65 نوع است.

وی افزود: شیلات خراسان رضوی به داخل و خارج از کشور صادر می‌شود و در سال گذشته 95 هزار تن و با اعتبار 900 هزار دلار صادرات آبزیان را به کشورهای منطقه و جهان داشتیم.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با برنامه‌های این مجموعه در حوزه شیلات و آبزیان در سال اقتصاد مقاومتی، تولید_اشتغال، گفت: در سال 96 مجموعه‌های تولید کریکوتول، پرورش ریز جلبک، پرورش قورباغه در حوزه‌های صنعتی و درمان بیماری‌ها و تکثیر و پرورش زالو را در خراسان رضوی خواهیم و با این اقدامات بخشی از خواسته‌های مقام معظم رهبری در امر تولید_اشتغال را در حوزه شیلات و آبزیان محقق کنیم و می‌خواهیم در سال 2017 با افزایش صادرات شیلات و آبزیان ترویج مصرف محصول در سطح دنیا و سلامت جوامع جهانی را شاهد باشیم.

مهدی‌زاده در رابطه با آخرین وضعیت پارک و پایانه آبزیان مشهد، تصریح کرد: در سال 82 این طرح بیان شد و حتی زمین آن در مناطق حاشیه شهر خریداری شده اما تاکنون اقدام مناسبی صورت نپذیرفته است، آن هم در شرایطی که شهرهای تبریز، اصفهان و دیگر شهرها که پس از مشهد اقدام کردند در این زمینه جلوتر هستند؛ حتی در گذشته یک بازار شیلات و آبزیان در مشهد داشتیم که به علت طرح‌های قطارشهری تخریب شد و متاسفانه بازار مستقلی در این حوزه در این شهر نداریم

منبع : تسنیم

کلیدواژه‌ها:
۹۰۰ هزار دلار آبزی از خراسان رضوی صادر شد
دیدگاه خود را بیان کنید