همت بلند جوان میبدی برای پرورش گونه‌های مختلف ماهیان زینتی /گ

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

همت بلند جوان میبدی برای پرورش گونه‌های مختلف ماهیان زینتی /گ

یک‌شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵  ۰ نظر   ۳۳ بازدید

همت بلند جوان میبدی برای پرورش گونه‌های مختلف ماهیان زینتی

چندی است در سراسر کشور طرح‌های مختلف اقتصاد مقاومتی در حوزه‌های گوناگونی چون تولیدات گیاهی، تولیدات دامی، صنایع تبدیلی ، پرورش آبزیان و…. اجرا شده و زمینه ایجاد اشتغال و تولید داخلی را هر چند در سطح کارگاه‌ها و واحدهای کوچک و متوسط فراهم کرده‌ است

پرورش ماهیان زینتی نیز از جمله طرح‌های اشتغال‌زای بسیار خوبی است که مورد اقبال و توجه بسیاری قرار گرفته است. ماهیان زینتی به ماهیان زیبا و رنگارنگی گفته می‌شود که ارزش آنها به دلیل زیبایی اشکال و رنگ‌های خیره‌کننده آنها است. این ماهیان اولین بار در سال ۱۳۴۰ وارد ایران شدند و بنا به دلایل مختلف به سرعت روند تکثیر و پرورش آنها گسترش یافت.

در پرورش ماهیان زینتی نسبت به سایر کارها به سرمایه اولیه کمتری نیاز است و از این رو مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته و زمینه بی نیازی کشور را از واردات چنین ماهی هایی فراهم کرده است. احسان زارعی جوان میبدی که با تلاش و پشتکار خود توانسته بصورت حرفه ای انواع ماهیان زینتی را پرورش دهد یکی از این افراد است

زارعی بیان داشت: خانواده من ساکن تهران هستند و از طریق پدرم با کلاس های پرورش ماهی زینتی در مجتمع فنی و حرفه ای تهران آشنا شدم. برای آموزش و بخاطر علاقه ای که داشتم همراه با همسرم راهی تهران شده و در این دوره آموزشی زیر نظر یکی از اساتید موفق در این زمینه به مدت سه ماه آموزش دیدیم.

وی افزود: پس از پایان دوره به پیشنهاد شد که در همان تهران این کار را آغاز کنم ولی دوست داشتم این حرفه را در شهر خودم راه اندازی نمایم.

زارعی ادامه داد: برای راه اندازی کارگاه پس از تهیه طرح به صندوق کارآفرینی امید مراجعه و مبلغ ۳۰میلیون تومان وام برای را اندازی کارگاه گرفتم. ابتدا مکان کارگاه که مربوط به یکی از دوستان بود را آماده کردم و سپس تجهیزات مربوط به پرورش ماهی زینتی را خریداری و نصب نمودم و عید فطر امسال کار پرورش را آغاز کردم.

کارآفرین میبدی گفت: کارم را با پرورش ماهی دیسکس و ماهی هایی از جمله آنجل، کت لیزاردو تترا که با ماهی دیسکس سازگاری داشتند شروع کردم. بازار فروش خوبی در میبد و بطور کلی در استان وجود دارد و من هم تولیداتم را فعلا در داخل استان عرضه و توزیع می نمایم.

زارعی عنوان کرد: پرورش ماهیان تزئینی را می‌توان با سرمایه اندک نیز شروع کرد و درآمد خوبی کسب کرد و این کار را می توان در محیط های کوچک و خانه نیز راه انداخت. یکی از مزیت های تولید و پرورش ماهی های زینتی می توان به تنوع زیاد که راقبتر ا به حداقل می رساند اشاره کرد. البته باید در تهیه مولدها دقت داشت که مولدهایی انتخاب شوند که از نظر ژنتیک و شجره مناسب و خوب باشند تا بتوان بچه ماهی های خوبی را تولید کرد. البته به غیر از پرورش و تولید ماهی زینتی می توان در تولید غذای ماهی، ساخت آکواریوم و وسایل زینتی آن بخصوص از سفال فعالیت کرد.

وی با اعلام رضایت از درآمد این شغل گفت: درآمد این شغل بسته به نوع و تنوع ماهیان پرورشی متفاوت است. زمانی درآمد این کار راضی کننده خواهد بود که فرد مهارت و اطلاعات لازم را داشته باشد. به عبارتی ابتدا باید اطلاعات و دانش خود را در خصوص پرورش ماهیان تزئینی کسب کرده و سپس این کار را شروع کنند.

احسان زارعی در مورد وسایل و تجهیزات پرورش ماهی زینتی اظهار داشت: متاسفانه کلیه وسایل تولیدی و حتی وسایل زینتی وارداتی است. من توانستم از دوک های پلاستیکی وارداتی نمونه برداری و درکارگاه های سفالگری میبد دوک های سرامیکی با کیفیت بهتر که مزیت آن تبدیل راحت تخم ماهی به لارو می باشد تهیه کنم و حتی در این زمینه سفارشاتی هم از تهران داشتم.

وی در ادامه اشاره کرد: با همکاری جهاد کشاورزی و فنی حرفه ای میبد درصدد برگزاری دوره آموزشی هستم تا بتوانم تجارب خود را به علاقمندان این حرفه منتقل کنم و استقبال خوبی هم از برگزاری این دوره شده و ان شالله این دوره در اردیبهشت ماه آغاز بکار خواهد کرد. در این دوره که ۶۰ساعت کلاس تئوری و ۶۰ساعت کلاس عملی تدارک دیده شده مباحث تولید و پرورش ماهی زینتی، تغذیه، بیماری ها و راه های درمان ماهی های زینتی و همچنین تولید وساخت آکواریوم به شرکت کنندگان آموزش داده می شود. در پایان دوره هم مدرک فنی حرفه ای به آنها داده می شود که می توانند از تسهیلات بانکی جهت راه اندازی کارگاه های تولیدی استفاده کنند. علاقمندان می توانند برای ثبت نام در این دوره با شماره ۰۹۳۰۶۶۰۹۰۰۳ تماس بگیرند.

زارعی در پایان ضمن تشکر از صبر و همراهی همسرش در راه اندازی این کارگاه توصیه ای هم به جوانان داشت: جوانان می توانند با تلاش و پشتکار در عرصه تولید وارد شده و باعث پیشرفت و نوآوری باشند

منبع : دانا

دیدگاه خود را بیان کنید