اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس با بیش از 92 میلیارد تومان سرمایه /گ

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس با بیش از 92 میلیارد تومان سرمایه /گ

چهار‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶  ۰ نظر   ۳۴ بازدید

اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس با بیش از 92 میلیارد تومان سرمایه

نروژ اولین کشوری بود که پرورش ماهی در قفس را انجام داد. ما نیز در سال 1379 در سفری به نروژ ظرفیت ها و امکانات بهتر پرورش ماهی در قفس -نسبت به استخر- را بررسی کردیم، اما به دلایلی این کار متوقف شد.

مهندس عبدالزهرا وطن دوست، رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی پلیمر استان بوشهر ادامه داد: در سال 1393 پروژه را با حمایت بانک کشاورزی و صندوق پرداخت وام پروژه های ملی احیا کردیم که شامل سه فاز مولد (تولید و تکثیر بچه ماهی)، پرورش، برداشت (عمل آوری و صادرات) می باشد.

وی ادامه داد: تا این لحظه تنها فاز نخست پروژه پرورش ماهی در قفس را در سد رئیسعلی دلواری شبانکاره اجرا کرده ایم و به زودی دیگر فازهای این پروژه نیز اجرایی خواهد شد.

بیش از 92 میلیارد تومان سرمایه گذاری در پروژه پرورش ماهی

عبدالزهرا وطن دوست عنوان کرد: سرمایه گذاری این پروژه حدود 92 میلیارد تومان است که صندوق توسعه ملی 67 میلیارد تومان از این مبلغ را به بانک ملی پرداخت نموده و بقیه بر عهده شرکاء است.

رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی پلیمر بوشهر اظهار داشت: برای اجرای این پروژه مبلغ 21 میلیارد سهم وام و حدود 7 میلیارد نیز کارهای تاسیسات و ساختمانی بر عهده خودمان است که از اواسط ماه جاری آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این نوع ماهی برای اولین بار در ایران عرضه می شود، گفت: در حال حاضر یک گونه ماهی برای پرورش در قفس در نظر گرفته شده است و به احتمال زیاد پس از تحقیقات چند گونه دیگر را نیز پرورش خواهیم داد.

تولید و پرورش بچه ماهی در دریاچه سد رییسعلی دلواری

وطن دوست خاطرنشان کرد: در فاز اول پروژه پرورش ماهی در قفس، تولید و پرورش بچه ماهی ها از مولد انجام می گیرد که این کار در حوضچه های واقع در دریاچه سد رییسعلی دلواری انجام می شود.

وی با بیان این موضوع که بازار جهانی برای این ماهی بسیار بالاست، گفت: در حال حاضر صد هزار تا ذخیره بچه ماهی داریم و در هفته آینده نیز به همین میزان ذخیره بچه ماهی خواهیم داشت.

ایجاد بیش از 400 شغل در منطقه

عبدالزهرا وطن دوست با اشاره به اینکه برداشت و ذخیره متعادل و بر مبنای یکدیگر می باشند، عنوان کرد: کار برداشت و ذخیره سازی مرحله به مرحله است و در هر بار برداشت به اندازه 2000 تن و البته به اندازه نیاز بازار ذخیره انجام می شود.

رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی پلیمر بوشهر در خصوص میزان اشتغالزایی این طرح گفت: برای اجرای این پروژه به 60 الی 70 نفر پرسنل برای قفسه ها احتیاج داریم، اما اگر هر سه فاز اجرا بشود بیش از 400 نفر نیرو موردنیاز است.

اولویت اول ما جذب نیروها از منطقه است

وی با بیان اینکه اولویت ما جذب نیرو از منطقه است، عنوان کرد: امروز واقعا در منطقه نیاز به ایجاد شغل وجود دارد و اولویت اول ما نیز جذب نیروها از منطقه است، و اگر کمبود داشتیم به ناچار از شبانکاره و آبپخش کارگر و تکنسین استخدام می کنیم.

وطن دوست در خصوص بازار هدف اظهار داشت: به عنوان اولین اقدام ما به دنبال بازار داخل هستیم و ابتدا به فکر مصرف داخل و سپس روسیه، چین و بازار منطقه امارات و کشورهای حاشیه خلیج فارس هستیم.

در صورت اجرای فاز سوم پروژه نیازی به واردات و خروج ارز از کشور نخواهیم داشت

رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی پلیمر استان بوشهر افزود: در حال حاضر بچه ماهی از خارج کشور یعنی استرالیا وارد می شود، اما اگر فاز سه پروژه اجرا بشود ما نیاز به واردات و خروج ارز از کشور نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه فعلا تنها یک فاز از پروژه اجرا شده است، تاکید کرد: مشکلات مالی و مشکلات بانک کشاورزی در بوشهر و ترس از سرمایه گذاری سبب ایجاد مشکلات بسیاری برای ما می گردد، اگر این سه پروژه همزمان اجرا میشد در سال 6 الی 7 هزار تن برداشت و عمل آوری بچه ماهی را شاهد بودیم.

عرضه محصول تولیدی به بازار طی چند ماه آینده

عبدالزهرا وطن دوست ادامه داد: طی دو الی سه ماه دیگر این ماهی ها قابل عرضه به بازار است اما چون واحد برداشت ما هنوز اجرا نشده ممکن است تا چهار ماه آینده عرضه به بازار انجام بشود.

وی در خصوص زمان اجرای دو واحد تکثیر و برداشت گفت: به تازگی بانک به ما اعلام کرده که پول آماده است، طی هفته آتی 21 میلیارد تومان از مابقی اعتبارات این طرح به ما پرداخت خواهد شد اما فراهم کردن مقدمات کار و اجرای آن مدت زمانی طول می کشد.

سازمان آب منطقه ای 2 درصد از کل فروش پروژه را دریافت می کند

رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی پلیمر بوشهر اظهار داشت: ما با سازمان آب منطقه ای قرارداد بسته ایم، سازمان حدود 2 هکتار زمین به ما داده و ما نیز در قبال زمین و آب سالیانه اجاره پرداخت می کنیم. به علاوه سازمان آب منطقه ای با ما در این پروژه شریک است و 2 درصد از کل فروش را دریافت می کند.

منبع : اتحاد خبر

دیدگاه خود را بیان کنید