«لجن‌کش‌ها» رودخانه‌های رامسر را از نفس انداختند /گ

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

«لجن‌کش‌ها» رودخانه‌های رامسر را از نفس انداختند /گ

سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹  ۰ نظر   ۴۳ بازدید

«لجن‌کش‌ها» رودخانه‌های رامسر را از نفس انداختند

تخلیه فاضلاب‌های خانگی توسط لجن‌کش‌ها، امری است ناپسند اما متداول که دور از چشم دستگاه‌های نظارتی، فاجعه‌های زیست محیطی فراوانی را به دنبال آورده است و این مسئله، رنج ناتمامی است که سال‌ها مردم غرب مازندران به ویژه رامسر را می‌رنجاند

تخلیه فاضلاب‌های خانگی توسط لجن‌کش‌ها در رودخانه‌های غرب مازندران به یک معضل جدی برای ساکنان این مناطق تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، این وضعیت اسف‌بار که ضایعات شدید زیست محیطی را بدنبال دارد از سالیان متمادی در این مناطق توسط لجن‌کش‌ها متداول بوده و این موضوع مسئله‌ای است که شدیدا مردم این مناطق از غرب مازندران را سخت رنج می‌دهد.

محمدرضا نیاستی رئیس اداره محیط زیست شهرستان رامسر در این‌باره می‌گوید: بحث تخلیه فاضلاب لجن‌کش‌ها، صرفا در رودخانه یا حاشیه کمربندی‌ها، باغات و مناطق خلوت، محدود به شهرستان رامسر نیست.

وی افزود: این موضوع متاسفانه در خیلی از شهرستان‌های شمالی کشور در حال اتفاق است.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان رامسر با بیان اینکه در استان مازندران، جز در یک شهرستان در مابقی شهرستان‌ها، شاهد نمونه‌هایی از این دست هستیم؛ خاطرنشان کرد: مکان مشخص و مناسبی با رعایت پروتکل‌های زیست محیطی در شهرهای استان و طیبعتا شهرستان رامسر نداریم.

این مسئول تصریح کرد: متاسفانه، لجن کش‌ها دور از چشم دستگاه‌های نظارتی، اقدام به تخلیه فاضلاب‌های خانگی در جاهای خلوت می‌کنند که طبیعتا موجب ایجاد مشکلات زیست محیطی و بهداشتی می‌شوند.

نیاستی عنوان کرد: در شهرستان رامسر، 5 خودرو لجن‌کش وجود دارد که اگر حجم مخازن آنان به طور تقریبی 5 متر مکعب در نظر بگیریم، روزانه معادل 25 متر مکعب فاضلاب به دور از چشم دستگاه‌های نظارتی در رودخانه‌ها تخلیه می‌شود.

وی بیان کرد: اداره محیط زیست بنا دارد تا با افزایش نظارت‌ها و اقدامات جدی، تا حد امکان از این روند غیر بهداشتی و همراه با ضایعات زیست محیطی جلوگیری کند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان رامسر مطرح کرد: با تجربه خوب یکی از شهرستان‌های استان در اجرای سیستم سپتاژ، دستگاه‌های متولی امیدوار به انجام چنین راهکاری در سایر شهرهای استان شدند.

این مسئول متذکر شد: احداث و راه‌اندازی شبکه جمع آوری و سیستم تصفیه فاضلاب شهری، یکی از موارد الزامی و ضروری برای شهرستان رامسر با توجه به حجم آب‌های سطحی و سیستم شکننده زیست محیطی در این شهرستان است.

نیاستی یادآور شد: در شهرستان رامسر، به آن معنا فاضلاب صنعتی نداریم و غالب فاضلاب‌ها در دو بخش شهری و خانگی است که البته بیمارستان رامسر نیز مجهز به سیستم تصفیه خانه فاضلاب است که پس‌آب آن به صورت استاندارد به محیط تخلیه می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در این باره که آیا تلف شدن 10 هزار قطعه ماهی در یکی از رودخانه‌های رامسر به تخلیه فاضلاب توسط لجن‌کش‌ها بر می‌گردد یا خیر، اعلام کرد: موضوع تلف شدن تعداد زیادی ماهی در یکی از رودخانه‌های رامسر، مرتبط با تخلیه فاضلاب لجن کش‌ها نبوده بلکه یکی از واحدهای صنعتی مجاور این رودخانه، با سهل‌انگاری، فاضلاب خود را روانه رودخانه کرده است که موجب ایجاد شدن شرایط نامناسب زیست محیطی برای یکی از رودخانه‌های رامسر شد.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان رامسر ادامه داد: این امر موجب ایجاد یک شوک زیست محیطی به رودخانه شده و با توجه به اینکه فصل بهار بوده و دمای هوا نیز طی روزها و هفته‌های اخیر افزایش داشته است، موجب تلف شدن حجم زیادی از ماهی‌های کوچک در این رودخانه شود.

این مسئول اذعان کرد: علیرغم اینکه این موضوع با سهل انگاری و برای نخستین بار از سوی این شرکت رخ داده بود اما پرونده این شرکت، جهت بررسی به محاکم قضایی ارسال شده است.

به گفته نیاستی، تخلیه فاضلاب‌های صنعتی و خانگی در رودخانه‌های استان از جمله تهدیدات جدی است که مشکلات متعددی را برای سلامت مردمان استان‌های شمالی به وجود می‌آورد.

منبع : بلاغ مازندران

دیدگاه خود را بیان کنید