استحصال خاویار در هرمزگان برای اولین بار
مدیر کل شیلات هرمزگان از استحصال خاویار در هرمزگان برای اولین بار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، عبدالرسول دریایی گفت: خوشبختانه برای اولین بار در استان هرمزگان، مزرعه کشاورزی آقای سالاری در شهرستان حاجی آباد، موفق به برداشت خاویار از گونه ماهی ماهی خاویاری «استرلیاد» شد.
وی افزود: با توجه به اینکه پرورش ماهیان خاویاری در استان هرمزگان از حدود 5 سال پیش آغاز شده است، عنوان کرد: دست یابی به خاویار که به طلای سیاه شهرت دارد بدون شک مقدمهای برای رونق در تولید، اقتصاد و اشتغال استان هرمزگان است.
مدیرکل شیلات هرمزگان تصریح کرد: بچه ماهیان استرلیاد حدودا سه سال پیش با حمایت دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی شیلات ایران از مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی -گیلان جهت بررسی امکان پرورش این گونه ارزشمند در شرایط اقلیمی هرمزگان به استخرهای پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان حاجی آباد منتقل شد.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود: متوسط وزن ماهیان مورد استفاده برای استحصال خاویار 3 تا 3.5 کیلوگرم بوده اند که از سه قطعه ماهی بیش از یک کیلوگرم خاویار بسیار با کیفیت به دست آمده است.
دریایی توضیح داد: در اکثر منابع شیلاتی گونه استرلیاد برای منابع آبی سرد سیر و با دمای ۱۴ تا ۱۶ درجه توصیه میشود که خوشبختانه این ماهیان در حاجی آباد هرمزگان در طول کمتر از ۳ سال در دمای آب چاه با میانگین ۲۳ تا ۲٧ درجه سانتی گراد نگهداری و پرورش داده شده اند.
وی افزود: استان هرمزگان که به عنوان قطب پرورش میگو و ماهیان دریایی در کشور شناخته میشود در سالهای اخیر به پرورش ماهیان خاویاری روی آورده است و قصد دارد با استفاده بهینه از استخرهای ذخیره آب کشاورزی در سالجاری تولید گوشت این ماهیان را به ۱۷ تن افزایش دهد .
گفتنی است در حال حاضر هرکیلو خاویار استحصال شده به صورت عمده فروشی ارزشی بالغ بر چهل میلیون ریال بسته به گونه پرورشی دارد.
انتهای پیام/ 88055/ر
