تولید تخم اصلاح شده ماهی قزل‌آلا در اصفهان آغاز شد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آغاز تولید تخم «تریپلویید» ماهی قزل‌آلا (تخم تمام ماده عقیم) با هدف اصلاح و بهبود نژاد این محصول خبر داد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آغاز تولید تخم «تریپلویید» ماهی قزل‌آلا (تخم تمام ماده عقیم) با هدف اصلاح و بهبود نژاد این محصول خبر داد.

اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران

تولید تخم اصلاح شده ماهی قزل‌آلا در اصفهان آغاز شد

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۱۶ بازدید

تولید تخم اصلاح شده ماهی قزل‌آلا در اصفهان آغاز شد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از آغاز تولید تخم «تریپلویید» ماهی قزل‌آلا (تخم تمام ماده عقیم) با هدف اصلاح و بهبود نژاد این محصول خبر داد.

محمدرضا عباسی روز دوشنبه اظهار کرد: تولید تخم تریپلویید ماهی قزل‌آلا با حمایت سازمان شیلات ایران و پشتیبانی علمی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: اقدامات دیگر برای اصلاح نژاد ( ایجاد لاین) نیز در حال انجام است و جزو طرح‌های علمی و تحقیقاتی ما محسوب می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: اقدام‌های مورد اشاره، افزایش کمی و کیفی تولید را در پی خواهد داشت.

عباسی افزود: تخم تریپلویید ماهی قزل‌آلا از جمله محصولات صادراتی است و کشورهای مختلف از آن استقبال می‌کنند لذا در صورت رفع موانع، قادر خواهیم بود بخش قابل توجهی از آنها را صادر کنیم.

وی تصریح کرد: «تخم چشم‌زده» ماهی قزل‌آلا به‌عنوان یک محصول راهبردی در تامین گوشت سفید نیز از جمله محصولات تولیدی اصفهان است و سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون قطعه از آن تولید می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: با تلاش مجموعه تولیدی «آبزی نگین شایان» فریدونشهر نخستین محموله تخم چشم‌زده تمام ماده به تعداد ۳۰۰ هزار قطعه در یک سال اخیر به تاجیکستان صادر شد.

عباسی ادامه داد: وابستگی شدید به تخم چشم زده خارجی در سال‌های گذشته در کشور وجود داشت اما این شرکت از نخستین مجموعه‌های ایرانی است که توانست محصول مذکور را تولید کند و در راه کاهش وابستگی گام بردارد.

از مزایای ماهی قزل‌آلای تریپلویید می توان به رشد بیشتر نسبت به ماهی قزل‌آلای معمولی یا تمام ماده قزل‌آلای رنگین‌کمان، مقاومت بیشتر به بیماری و طول عمر بالاتر اشاره کرد.

تولید انواع ماهیان خوراکی در استان اصفهان در یک سال اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن پنج درصد افزایش یافت و به بالغ بر ۱۰ هزار تُن رسید.

بر اساس سند امنیت غذایی در افق سال ۱۴۱۱ وزارت جهاد کشاورزی، تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تُنی آبزیان در کشور برنامه‌ریزی و سهم هریک از استان‌ها نیز ابلاغ شده است.

منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید