سیدحسین حسینی گفت: این اتفاق از ۲.۲ همتی که در سالهای گذشته سرمایهگذاری شده بود، یک رکورد و ظرفیت جدید را نشان میدهد و ما در برنامه هفتم باید این ۱.۴ را به ۱.۸ و در امنیت غذایی ۱۰ ساله آن را به ۲.۶ برسانیم و علت آن هم این است که ما سهم قابل توجهی در حوزه تامین پروتئین حیوانی در آبزیان دیده ایم که هم مسیر هدف گذاری جهانی و سازمان خواربار جهانی است.
وی افزود: چنانچه مستحضرید با توجه به محدودیتهای منابع آبی و زمین باید به سمت تولید پروتئین های که قابلیت فراهمی و تطبیق با اقلیم را دارند حرکت کنیم.
معاون زیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید ۲۱۸ میلیون تنی آبزیان در دنیا تصریح کرد: برای تولید غذای هفت میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ میلادی، رویکرد صادراتی در حوزه شیلات و آبزی پروری باید تقویت شود و به عبارتی ساده تر این هفت میلیارد نفر جمعیت پیش بینی شده در آن سال باید از ۱۰ میلیارد آبزیان تولید شده پروتئین حیوانی خود را تامین کنند که این نشان از اهمیت پروتئین آبزیان دارد و ما نباید از این موضوع غافل شویم.
وی با اشاره به افزایش تولید آبزیان پرورشی در آبهای شور، دریا، کرانه و پسکرانه افزود: در راستای افزایش تولید زیرساختهای پرورش آبزیان در سواحل سراسر کشور توسعه مییابد.
رئیس سازمان شیلات ایران اعلام کرد: از آنجایی که مطابق پیش بینی های سازمان خواروبار جهانی، آب، کالای یک بار مصرف نیست در برنامه داریم که تا پایان سال جاری ۱۵ هزار چاه کشاورزی را به مزارع آبزی پروری تبدیل کنیم که بدین ترتیب، میزان تولید ۲۳۰ هزار تن فقط برای امسال(سال زراعی) در دستور کار ما قرار دارد که به آن جهش تولید با مشارکت مردم برسیم.
حسینی گفت: همچنین برای تحقق شعار امسال علاوه بر افزایش تولید، باید به مولفه هایی چون پایداری، تاب آوری و خوداتکایی با مشارکت مردم توجه بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد ظرفیت های بالقوه و بالفعلی در توسعه فعالیت های شیلاتی به ویژه در حوزه های آبزی پروری و صنایع شیلاتی هستند، گفت: خوشبختانه این مناطق تعامل خوبی در این حوزه دارند و می توانند بازخوانی توانمند و کارای خوبی برای تحقق شعار سال در حوزه شیلات باشند.
نخستین رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران (ISBE ۲۰۲۴) و ششمین رویداد صنعت دانش بنیان با محوریت صنایع و کسب و کارهای دریایی عصر دیروز (سه شنبه) با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل سالن مرکز نوآوری و نمایشگاههای بین المللی جزیره قشم آغاز به کار کرد.
این رویداد بینالمللی با تاکید بر توسعه هدفمند همکاریهای تجاری داخلی و خارجی در میان نقشآفرینان حوزه اقتصاد دریا طراحی شده است.
بررسی سیاست های کلی توسعه دریامحور و شناسایی فرصتها، چالشها و راهکارها، ایجاد بستر تعامل حاکمیت و بخش خصوصی در تقویت زنجیره های ارزش مبتنی بر دریا، تبیین موضوع برای فعالین مرتبط و معرفی ظرفیت های دریا در توسعه اقتصادی کشور و کمک به توسعه همکاری های بین المللی، جذب سرمایه و کسب دانش و فناوری از اهداف برگزاری این رویداد بین المللی است.
هم اندیشی و تعامل نقشآفرینان حکمرانی دریا در سیاستگذاری، تقنین(قانون گذاری) و تدوین طرحهای توسعه، همکاریهای بین المللی، تجاری، سرمایهگذاری داخلی و خارجی و شیوه های نوین تامین مالی، معرفی صنایع پیشرو، شرکت های دانش بنیان، طرح های نوآورانه و خلاق، توسعه علم و فناوریهای مرتبط با دریا، آموزش، پژوهش و توسعه سرمایه انسانی و تقویت زنجیره های ارزش مبتنی بر دریا با تاکید بر نقش SME ها و جوامع محلی از محورهای برگزاری این رویداد بین المللی دو روزه است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امورخارجه، وزارت راه و شهرسازی، شورایعالی صنایع دریایی کشور، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان شیلات، سازمان بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرزبانی فراجا، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی نفتکش، مجتمع های کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، شرکت صنعتی دریایی ایران و چندین شرکت خصوصی و دولتی دیگر برخی نهادها، سازمانها و شرکتهای مرتبط با این رویداد بین المللی هستند.
غرفه های سفارت های بولیوی، چین، قطر، قرقیزستان، نروژ، کوبا، برزیل، کره جنوبی، عراق، منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان شیلات ایران، استانداری هرمزگان، شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی، منطقه آزاد چابهار، منطقه آزاد اروند، وزارت صنعت، معدن و تجارت، مگا موتور سازمان منطقه آزاد قشم و شورایعالی صنایع دریایی کشور با آمادگی کامل در زمینه معرفی اقتصاد دریا محور و توسعه هدفمند همکاری های تجاری داخلی و بین المللی در این رویداد همتایابی شرکت کرده اند.
رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریا، فرصتها، چالشها و راهکارها بر اساس مطالعات انجام شده در زمینه استفاده پایدار از منابع و گسترههای آبی برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال و با تمرکز بر سیاستهای کلی توسعه دریا محور و نقشآفرینان این حوزه اعم از نهادهای تنظیم گر و دستگاه های عمومی، دولتی و غیر دولتی، شرکت های خصوصی و شرکت های دانش بنیان و با رویکردی متفاوت و به عنوان پلتفرم همتایابی (Business Matchmaking) طراحی شده و فرصتی مناسب برای توسعه همکاریهای دو جانبه و تعامل B۲B و B۲G بین فعالین حوزه اقتصاد دریا تلقی میشود.
در قالب این رویداد بین المللی که به صورت مشترک از سوی شورایعالی صنایع دریایی کشور و سازمان منطقه آزاد قشم نمودارسازی شده، نشستها و پنلهای تخصصی مختلفی برگزار خواهد شد و شرکتهای ایرانی این فرصت را خواهند داشت تا با همتایان خود برای همکاری در حوزههای حملونقل ترکیبی، لجستیک دریایی، کشتیرانی، کشتیسازی، سازههای دریایی، اکتشاف، استخراج و انتقال نفت و میعانات، بانکرینگ و خدمات تامین سوخت شناورها، خدمات بندرگاهی، گمرک، شیلات و صیادی، گردشگری و تفریحات دریایی آشنا شده و همکاریهای چندجانبه را از طریق تعامل بین فعالین حوزه اقتصاد دریامحور توسعه دهند.
اقتصاد دریامحور برای ایران اهمیت قابل توجهای دارد، چرا که ارتباطات تجاری کشور با بسیاری از کشورهای همسایه جنوبیمان و سایر کشورهای جهان از طریق دریا انجام میشود.
ایران، از ظرفیتهای متنوعی در حوزه اقتصاد دریایی برخوردار است که شامل موضوعات گوناگونی مانند گمرک، گردشگری دریامحور، خدمات بندرگاهی، شیلات، لجستیک دریایی و استخراج نفت است.
نخستین رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران( ISBE ۲۰۲۴) از ۲۵ تا ۲۷ اردیبهشت ماه جاری در جزیره زیبای قشم در حال برگزاری است.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
|